Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibboekje 134

‘Wisseling van de wacht’

Nummer 134 van de Slibreeks is uit ‘Wisseling van de wacht’. Een bijzondere dichtbundel met dichter Peter van Lier en beeldend kunstenaar Machteld van Buren in de rol van wachter op een precaire plaats aan het water. In deze bundel lost beeldend werk van Van Buren telkens de teksten van Van Lier af. 'Poëzie waarin tekst en beeld elkaar nodig hebben en wezenlijk met elkaar verbonden zijn, dat is waar we naar zochten,' aldus de dichter.

Peter van Lier debuteerde met het filosofische essay Van absurdisme tot mystiek (1994). Daarna publiceerde hij vijf bundels met poëzie waarvan de laatste in 2010 verscheen onder de titel Hoor.
Van Machteld van Buren bevindt zich werk o.a. in de collecties van het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Centraal Museum in Utrecht en het Fries Museum in Leeuwarden. Zij maakte tekeningen, schilderijen, installaties (zie www.machteldvanburen.nl) en, voor Wisseling van de wacht, ook collages. Voor dit werk lieten beide kunstenaars zich nadrukkelijk inspireren door Vlissingen.