Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

MANNEN TUSSEN STAAL

MANNEN TUSSEN STAAL

Opdracht kunstwerk gemeente Vlissingen

U heeft nog maar zeven dagen de tijd!

Aanmelden vóór 25 november 2015 met een aparte CV en relevant digitaal (JPG formaat) fotomateriaal via info@cbkzeeland.nl

logo Vlissingen

De plek
In het kader van de aanleg van de nieuwe De Willem Ruysstraat wordt een kunstwerk voorzien in het gebied van de voormalige scheepswerf De Schelde waarmee de arbeiders geëerd worden die decennia lang in de scheepsbouw gewerkt hebben.

De opdracht
Het tot stand brengen van een figuratief kunstwerk dat recht doet aan alle arbeiders die bij De Schelde gewerkt hebben. Bij de keus van het kunstwerk wordt nadrukkelijk de Vlissingse bevolking betrokken.

Procedure en tijdspad
Kunstenaars worden opgeroepen om zich voor de productie van het kunstwerk aan te melden met een CV en relevant digitaal fotomateriaal (max. zes beelden). Uiterlijk 1 december 2015 worden maximaal drie kunstenaars gevraagd ontwerpschetsen aan te leveren.
In januari 2016 zullen minimaal twee voorstellen aan de bevolking van Vlissingen worden voorgelegd.
Uiteindelijk neemt het gemeentebestuur van Vlissingen eind januari 2016 de beslissing welke kunstenaar de opdracht krijgt.

Budget
Voor het kunstwerk wordt een budget (via crowdfunding) nagestreefd van ongeveer 25.000,- euro exclusief funderingskosten.

Vlissingen 700 jaar

Informatie
Namens gemeente Vlissingen is CBK Zeeland verantwoordelijk voor begeleiding van de kunstopdracht.
Lees verder voor nog meer informatie!