Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

T-shirt ontwerpwedstrijd

Stem nu op uw favoriete T-shirt!

Terug naar Archief

VVV Zeeland daagt, in samenwerking met Centrum voor Beeldende Kunst Zeeland (CBK Zeeland) en de PZC, creatieven uit om een ‘echt’ Zeeland T-shirt te ontwerpen.

Creatieven kunnen zich tot en met 18 september aanmelden voor de T-shirt ontwerpwedstrijd. Naast de nodige publiciteit maken zij kans op één van de twee geldprijzen. 23 september 2015 is de sluitingsdatum en daarna beoordeelt een jury de inzendingen.

Publieksstemmen leiden uiteindelijk tot de definitieve winnaar.

ontwerpwedstrijd

 

Zeeland
VVV Zeeland brengt Zeeland onder de aandacht met haar marketingcampagnes- en projecten én VVV-Inspiratiepunten. Het doel van deze activiteiten is om gasten én inwoners te laten zien hoe uniek onze provincie is en natuurlijk bij ze in beeld te blijven. VVV Zeeland wil daarom ook unieke producten bieden die vooral heel erg leuk zijn, maar ook laten zien waarom Zeeland uniek en geweldig is. Een lijn met echt Zeeuwse T-shirts hoort hier absoluut bij.

Zeeuws publiek kiest
Om te komen tot zo’n lijn met echt Zeeuwse T-shirts, organiseert VVV Zeeland met medewerking van CBK Zeeland en PZC een ontwerpwedstrijd. Met deze wedstrijd dagen we creatief talent (in Zeeland) uit om unieke kenmerken van Zeeland uit te lichten en creatief te verwerken in een mooi en uniek shirtontwerp. Het Zeeuwse publiek kiest het winnende ontwerp. Zij stemmen op de door de vakjury uitgekozen ontwerpen. Het resultaat vormt de start van een lijn met T-shirts waarmee mensen hun trots op Zeeland kunnen uitdragen.
Alle ruimte
Creatieven krijgen alle ruimte om met eigen ideeën te komen, er zijn dus weinig beperkingen. Het ontwerp mag bijvoorbeeld bestaan uit een leuke uitspraak, een Zeeuwse visual, een toepasselijk vormenpatroon of een combinatie van deze elementen. Of bijvoorbeeld het leuk toepassen van dialect, Zeeuwse cultuur en iconische vormen zoals de Zeeuwse Knop of bloedkoraal. Er zijn enkele vooraf geselecteerde modellen shirts, maar verder hebben ontwerpers de vrije hand.
Vakjury en publieksjury
De ontwerpen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Patrick Polie (directeur VVV Zeeland), Kathrin Ginsberg (directeur CBK Zeeland) en Arie Leen Kroon (plaatsvervangend hoofdredacteur PZC). De vakjury kiest vijf inzendingen. Het beste ontwerp wordt uiteindelijk gekozen door het Zeeuwse publiek via vvvzeeland.nl/zeeuws-shirt. Stemmers maken daarbij kans op één van de 20 T-shirts die worden weggegeven. Creatieven maken naast eer en glorie, ook kans op één van de twee geldprijzen van € 750,- en € 500,-.
Meedoen
Creatieven kunnen zich tot en met 18 september aanmelden via vvvzeeland.nl/zeeuws-shirt. Ontwerpen kunnen tot uiterlijk 23 september 2015 worden ingestuurd. Het ontwerp dient uiteindelijk op professionele wijze te worden ingediend, dit staat omschreven in de specificaties die ontwerpers krijgen toegestuurd. VVV Zeeland streeft er naar het winnende ontwerp in productie te nemen en vanaf december te verkopen via de het dan vernieuwde Inspiratiepunt Domburg en zeelandshop.com.

logo vvv,pzc.cbk

 

lees meer, doe mee en stuur uw ontwerp in voor 23 september 2015 via vvvzeeland.nl/zeeuws-shirt