Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Jaarverslag 2014 CBK Zeeland

Het jaarverslag over 2014 is gereed. U kunt het jaarverslag hier digitaal bekijken. 
Wilt u liever een papieren exemplaar? mail dan naar info@cbkzeeland.nl en wij sturen u graag een jaarverslag toe.

JV 2014 voork.1

 

Kathrin Ginsberg, directeur/bestuurder:                                                  

"Met het afronden van 2014 kijken we terug op tien jaar CBK Zeeland. In een vijftal interviews staan we hierbij stil. Niet te lang want nieuwe initiatieven en projecten vragen onze aandacht waar wij de opgedane kennis en ervaring uit de afgelopen jaren graag voor inzetten".

Inleiding jaarverslag

Een jaarverslag is een gelaagde momentopname, met een sluitertijd van 365 dagen, die door niemand zo beleefd wordt. Niet door de beeldend kunstenaars, architecten of ontwerpers die we uitnodigen, niet door de opdrachtgevers met wie we samenwerken. Zelfs niet door het publiek dat de activiteiten van CBK Zeeland aandachtig volgt. Ieder project heeft zijn specifieke ritme en kent zijn unieke momenten. Bescheiden maar ook groots, anekdotisch, katalyserend of markant. Al die ritmes en momenten vormen een stroom. Soms sijpelend, soms stuwend, maar altijd uitnodigend tot reflectie. Wat kenmerkte 2014?

lees verder in het jaarverslag...

Guido Lippens

Guido Lippens

Interview met Guido Lippens (beeldend kunstenaar)

De paradox van het niet willen pleasen
Guido Lippens woont en werkt sinds 1991 weer in Zeeland (Middelburg).
“Jezelf in staat stellen om te kunnen werken vraagt toewijding, discipline, concentratie en tijd. Het klinkt misschien vreemd, maar ik kom daar nu pas echt aan toe".

lees verder in het jaarverslag op pagina 20.

J.P. van hove

Jean Paul van Hoven (links) met Michael Beutler

Interview met Jan Paul van Hoven (oud directeur KMWP)

“Ik denk dat het 2005 of 2006 was, dat ik me hardop begon af te vragen hoe we het 200-jarig bestaan van het bedrijf in onze polder vorm zouden gaan geven. Ook in culturele zin, want dat stond al snel vast. Binnen de maatschap was daar best animo voor. Het CBK Zeeland heeft grondig onderzoek gedaan en heeft gedurende het hele traject met ons meegedacht – een kunstwerk realiseren was voor ons immers een compleet nieuwe tak van sport".

lees verder in het jaarverslag op pagina 24.

Marlys Schild

Marlys Schild voor Mol 9, Zierikzee

Interview met Marlys Schild, beleidsmedewerker Gemeente Schouwen-Duiveland

“Wat ons aansprak aan het project ‘Krot of Kans?’ is dat het naadloos paste in ons voornemen om te gaan werken aan actief burgerschap en leefbaarheid. Wat dóén we met elkaar? Dat is voor mij een relevante vraag, die je van heel dichtbij kunt onderzoeken als je tijdelijk deel uitmaakt van een gebied door er te gaan wonen en werken".

lees verder in het jaarverslag op pagina 32.

Ro Koster

Ro Koster in het midden

Interview met Ro Koster, ontwerper en partner RO&AD architecten

"Kunst om de kunst is niet wat mij boeit. Leuk als je tot over je oren in de scene zit, maar ik denk dat we dit pad vorige eeuw grondig verkend hebben. Het loopt dood. Creativiteit daarentegen komt pas net in zijn kracht. Ik beschouw creativiteit als zuurstof: we kunnen niet zonder. Jij, ik, wij – ongeacht of je nu een creatief beroep hebt of niet. Creativiteit levert oplossingen. Hoe kunnen we culturele waarden bijvoorbeeld inzetten binnen energietransities of de economie? Hoe gaan we aan de slag met maatschappelijke problematiek en wat laten we onze kinderen na"?

lees verder in het jaarverslag op pagina 36.

John Louws

John Louws (rechts)

Interview met John Louws, projectleider Kinderkunstweek

“Kinderen worden nog niet gehinderd in hun kijken naar kunst, zij stellen zich open voor nieuwe indrukken. Een kleuter doet in zijn waarnemingen niet onder voor een twaalfjarige. Ze kunnen je allebei versteld doen staan door hun nieuwsgierigheid en onbevangen waarneming.”

lees verder in het jaarverslag op pagina 50.