Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Oproep Kunstbezorgd.nl

Doe mee aan Kunstbezorgd.nl

Terug naar Archief
logo kunstbezorgd.nl

Oproep aan Zeeuwse kunstenaars

Een bezoek aan CBK Zeeland of Kunstuitleen Zeeland is op dit moment niet mogelijk. Het culturele leven is niet alleen bij ons maar in heel Nederland (en ver daarbuiten) stil komen te vallen. Plannen voor een digitaal aanbod van kunst zijn hierdoor in een stroomversnelling gekomen.

Kunstbezorgd.nl
CBK Zeeland opent binnenkort een verkoopsite (e-shop) waar liefhebbers voor een klein bedrag een origineel werk kunnen kopen van een Zeeuwse kunstenaar. De kunstenaars creëren hiermee een mogelijkheid om deze financieel moeilijke tijden door te komen.

postbus

Opzet

Iedere deelnemende kunstenaar maakt een aantal tekeningen, aquarellen, gouaches of acrylschilderingen op papier met een maximaal formaat van A4 (brievenbusformaat). Een foto of print mag ook als het maar een oplage van 1 heeft of een unieke nabewerking. 
Het idee is dat de werken een serie vormen, dus qua onderwerp/opzet bijvoorbeeld dicht bij elkaar liggen. De achterliggende reden is dat de prijzen laag zijn en dat het geen goed idee is om met het eigen werk dat normaal duurder is te concurreren.

(Iets ouder werk is verder ook geen probleem)

Afspraken

  • Kunstenaars leveren digitaal foto's aan van de te verkopen kunstwerken (JPEG-formaat van min.2 MB en max.4 MB, ca. 3000 x 4000 pixels) uit hun serie met de bijbehorende gegevens;
  • CBK Zeeland zet deze foto’s met de gegevens (titel, techniek, jaar, formaat) in haar e-shop;
  • Alle werken kosten € 100,- per stuk (incl. BTW). Dit bedrag is ook inclusief verzendkosten.
  • Geïnteresseerden kopen het werk en betalen via iDEAL aan CBK Zeeland;
  • CBK Zeeland stuurt de adresgegevens door naar de kunstenaar. De kunstenaar verstuurt het kunstwerk in een stevige enveloppe met karton als PostNL brievenbuspakket met track & trace (€ 4,00) 
  • CBK Zeeland maakt de € 100,- over naar de rekening van de kunstenaar (CBK Zeeland rekent géén commissie);
  • De kunstenaar levert bij verkoop opnieuw een foto aan van een werk die meteen weer in de e-shop geplaatst wordt;
  • Het idee is dat de kosten per verkochte tekening niet boven de € 10,- euro uitkomen (papier, potlood e.d., enveloppe, karton, PostNL-etiket) waarmee de inkomsten € 90,- per tekening zijn.
  • Iedere deelnemende kunstenaar krijgt van CBK Zeeland een voorschot van € 100,- (bij de eerste plaatsing op de website) waarvoor CBK Zeeland dan later gegarandeerd één werk aankoopt.
logo kunstbezorgd.nl

Voor wie?

Alle in Zeeland woonachtige kunstenaars die opgenomen zijn in het kunstenaarsbestand van CBK Zeeland en zichtbaar zijn op de website, kunnen aan deze activiteit deelnemen.

Meedoen

Wanneer u mee doet met deze activiteit ontvangen wij het liefst zo spoedig mogelijk het ingevulde aanmeldformulier.

Na acceptatie van uw aanmelding ontvangt u verdere instructies op het door u opgegeven email adres.

In week 16 presenteren wij de (vernieuwde) e-shop aan het publiek.

Vragen?

Stel uw vragen of geef uw opmerkingen telefonisch (0118-611443) of via de mail info@cbkzeeland.nl aan ons door. Wij helpen u graag!

De shop wordt deze dagen aangepast, verbeterd (o.a. vergroting afbeelding) en aangevuld met een iDEAL betaal module. Daarom is de shop op dit moment niet bereikbaar.