Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kinderkunstweek 2015 groot succes!

Terug naar Archief

Van woensdag 8 april tot en met zondag 19 april vond Kinderkunstweek 2015 plaats. We kijken terug op een zeer geslaagde editie, met een mooie opening op 8 april bij de Willem3/Cultuurwerf in Vlissingen.

Heeft u de Kinderkunstweek gemist of wilt u gewoon een indruk krijgen van alle leuke activiteiten die er tijdens KKW 2015 hebben plaatsgevonden? Bekijk de foto’s van de scholen en instellingen op de website van de Kinderkunstweek of bezoek de Facebook pagina!

Maartje Korstanje heeft dit jaar het kunstwerk gemaakt wat voor een volle kunstbon kan worden aangeschaft.

De kunstenaars Paul en Menno de Nooijer maakten er een heel bijzonder filmpje van. Ze laten op een grappige manier zien wat er allemaal bij komt kijken voordat zo’n kunstwerk klaar is.

Maartje Korstanje KKW

Kunstwerkje van Maartje Korstanje gemaakt voor de Kinderkunstweek 2015 en de film van Paul en Menno de Nooijer.

Excursie KKW 1

Rondleidingen PolderPeil

Samen met CBK Zeeland organiseerde het Technocentrum Zeeland in het kader van het thema van de kinderkunstweek “Kunst natuurlijk!” een excursie naar de Wilhelminapolder. Vijf dagen lang reden er twee of drie bussen met gemiddeld 50 kinderen door de polder.

Kinderen, uit de bovenbouw, werden op school opgehaald en om 9.30 uur ontvangen bij camping de Heerlijkheid voor de film “Boeren, bollen en beton” en kregen een rondrit langs PolderPeil het landart kunstwerk in de Wilhelminapolder. Deze rondrit, met uitleg in de bus, duurde een uur.

De kunstenaar, Michael Beutler, moest beschikken over een flinke dosis technisch inzicht, materiaalkennis en bouwkunde. CBK Zeeland en Technocentrum Zeeland laten leerlingen kennismaken met deze technische aspecten.

 

Excursie KKW 3
Excursie KKW 4

 

Technocentrum Zeeland en boer Maarten van Camping de Heerlijkheid

DANK JULLIE WEL!