Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zeeuwse Architectuurprijs 2021

Nog vier dagen om te stemmen!
donderdag 17 juni 19.00 uur is de sluiting.

Wat is het mooiste of beste gebouw, stedelijk project of interieurontwerp dat het afgelopen jaar in Zeeland is uitgevoerd? In de aanloop naar de Dag van de Architectuur in juni is de keuze aan u.

de groote duynen

PZC - Publieksprijs

Er zijn 30 inzendingen van in 2020 gerealiseerde projecten ingestuurd naar CBK Zeeland en het Zeeuws Architectuurplatform. Een vakjury heeft vijf bouwwerken geselecteerd  voor de 'Zeeuwse Architectuurprijs 2021'.
Daarnaast dingen alle 30 inzendingen mee naar de PZC-Publieksprijs. Van zaterdag 29 mei tot donderdag 17 juni kunt u stemmen op uw favoriete gebouw of ontwerp. U mag één keer stemmen, maar u mag natuurlijk al uw vrienden en bekenden ook uitnodigen om op uw favoriet te stemmen.

Klik hier om te stemmen!

baksteen ZA

Shortlist vakjury


Ieder jaar wordt de Zeeuwse Architectuurprijs uitgereikt. Het thema voor dit jaar is “Architectuur-klimaat in het Zeeuwse landschap”. Deze kernwoorden vormen de basis van de jurering van de inzendingen. De shortlist - de vijf projecten die kans maken op de jaarprijs- is bekend. Deze vijf projecten zullen door de PZC geportretteerd worden en nauwkeurig worden geëvalueerd door de vakjury. De twee onderstreepte geselecteerde projecten hieronder zijn al door Jan van Damme besproken in de PZC. Als u op het project klikt wordt u doorgelinkt.

De prijsuitreiking aan de uiteindelijke winnaar zal plaatsvinden tijdens de nationale Dag van de Architectuur op 18 juni.

Selectie DvdA 2021

De vijf geselecteerde projecten in leesorde: Strandpost Dishoek, E-Mobility Park, Dorpshart Renesse, Gables, Kreeksuite

Vijf geselecteerde projecten

Dreef - Nieuwstraat

Stemmen kan tot 17 juni a.s.