Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Unesco patronage voor Saeftinghe 2021

Geweldig nieuws!

Unesco patronage voor Saeftinghe 2021

Het CBK Zeeland zomer-makers-programma 'Saeftinghe 2021 - Nieuw Zeeuws Landschap - Weids en intiem' is gewijd aan het Zeeuwse landschap in het algemeen en Groot Saeftinghe in het bijzonder. Dit programma, bestaande uit onder andere een Master Class, een Workshop en een Residence, biedt aan vier makers de gelegenheid voor een creatieve exploratie van nieuwe gebiedsontwikkelingen, onder leiding van diverse experts en tutoren.

Patronage

Op 22 april vond de openingsconferentie plaats. Daar sprak ook Kathleen Ferrier van de Nederlandse Unesco Commissie, op uitnodiging van het Geopark Schelde Delta, een van de projectpartners. In navolging daarop, en op de gesprekken die zijn gevoerd, heeft de Nederlandse Unesco Commissie haar patronage aan ons project toegekend.
Met name de culturele, educatieve en multidisciplinaire aspecten van het project komen overeen met de doelstellingen van de Commssie.

Saeftinghe 2021 4

Foto Sebastian Steveniers voor De Standaard

Het is een grote eer om de Nederlandse Unesco Commissie welkom te heten als partner van het project, samen met de Provincie Zeeland, Grenspark Groot Saeftinghe, Geopark Schelde Delta (Unesco park in wording) en Erfgoed Zeeland, en wij hopen op een vruchtbare samenwerking ten behoeve van de duurzame toekomst van Groot Saeftinghe en haar bewoners.