Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Marinus Boezem, Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Marinus Boezem;

3e Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Terug naar Archief

Marinus Boezem

CBK Zeeland en de Grote Kerk Veere presenteren met trots de derde Kerkmeester: een kunstenaar van (inter)nationale faam die de vrijheid krijgt om de Grote Kerk Veere naar zijn of haar hand te zetten.

(for English click here)

Marinus Boezem

De nieuwe Kerkmeester is niemand minder dan beeldend kunstenaar Marinus Boezem en zijn invulling van het Kerkmeesterschap is te zien vanaf 16 juli t/m 29 oktober 2023 in de Grote Kerk Veere.
Aan hem ditmaal de opgave zich te laten inspireren door deze eeuwenoude kolos. Het zijn de verhalen van de kerk én de toren die nooit af kwam, die Marinus Boezem inspireerde voor de site specific installatie die alleen in de Grote Kerk Veere te zien is.

Gedurende zijn hele oeuvre heeft Boezem de wind en tijd gebruikt als materiaal. Hij brengt de wind naar binnen met een installatie die de architectuur van de kerk zacht maakt met golvende gordijnen die in beweging worden gezet door ruisende, oscillerende ventilatoren. In het hart van de installatie staat een lange tafel met wit linnen waar de toren op wordt geborduurd die in het echt nooit is afgebouwd. Naarmate de tentoonstelling voortduurt, krijgt de toren vorm in kruissteken op het doek.

Kerkmeester 3

foto: Artist impression Natasja Boezem.

Opening

De feestelijke opening vond plaats op zaterdagmiddag 15 juli om 15.00 uur in de Grote Kerk Veere, met een inleiding van Lex ter Braak. Ter Braak is kunstenaar, schrijver en voormalig directeur van onder meer de Vleeshal in Middelburg en het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB). 

Meer informatie

Meer informatie over de installatie en de randprogrammering vindt u op de website: grotekerkveere.nl