Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Marinus Boezem, Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Marinus Boezem;

3e Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Met trots delen we u mee dat de tentoonstelling van onze Kerkmeester Marinus Boezem wordt verlengd! Zijn invulling van het Kerkmeesterschap is opnieuw te zien t/m 13 juni 2024 in de Grote Kerk Veere. 

De Grote Kerk Veere is open op za. en zo. van 11.00 - 17.00 uur.
Vanaf 25 april 2024 van do. t/m zo. van 11.00 - 17.00 uur.

CBK Zeeland en de Grote Kerk Veere presenteren vanaf juli 2023 de derde Kerkmeester: een kunstenaar van (inter)nationale faam die de vrijheid krijgt om de Grote Kerk Veere naar zijn of haar hand te zetten.

(for English click here)

Marinus Boezem

Marinus Boezem

De Kerkmeester is niemand minder dan beeldend kunstenaar Marinus Boezem en zijn invulling van het Kerkmeesterschap is te zien t/m 13 juni 2024 in de Grote Kerk Veere.
Aan hem ditmaal de opgave zich te laten inspireren door deze eeuwenoude kolos. Het zijn de verhalen van de kerk én de toren die nooit af kwam, die Marinus Boezem inspireerde voor de site specific installatie die alleen in de Grote Kerk Veere te zien is.

Marinus Boezem GKV

foto's: Gert Jan van Rooij

Marinus Boezem GKV

Gedurende zijn hele oeuvre heeft Boezem de wind en tijd gebruikt als materiaal. Hij brengt de wind naar binnen met een installatie die de architectuur van de kerk zacht maakt met golvende gordijnen die in beweging worden gezet door ruisende, oscillerende ventilatoren. In het hart van de installatie stond een lange tafel met wit linnen waar de toren op werd geborduurd die in het echt nooit is afgebouwd. Naarmate de tentoonstelling voortduurde kreeg de toren vorm in kruissteken op het doek.

Marinus Boezem-opening GKV

foto: GKV - Bianca Runge 

Opening

De feestelijke opening vond plaats op zaterdagmiddag 15 juli 2023 om 15.00 uur in de Grote Kerk Veere, met een inleiding van Lex ter Braak. Ter Braak is kunstenaar, schrijver en voormalig directeur van onder meer de Vleeshal in Middelburg en het Fonds voor beeldende kunsten, vormgeving en bouwkunst (Fonds BKVB). 

logo GKV

Meer informatie

Meer informatie over de installatie vindt u op de website: grotekerkveere.nl