Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Talk ‘Sweet&Salt’

UITNODIGING voor vanavond 5 juli

Talk ‘Sweet&Salt’ met Tracy Metz

In het kader van de Summer School How to Think like a Mountain in a Land of Sea (University College Roosevelt).

VANAVOND, dinsdag 5 juli 2016
20.00-21.30 (inloop 19.30)
CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg
Gratis entree
Engels gesproken

Een verkennend tweegesprek over wat het betekent om op de grens tussen land en zee te wonen. Hoe vormen wij het landschap, en hoe vormt zij ons? Kan natuurrecreatie een duurzame, bemiddelende rol spelen in deze relatie? Welke denkbeelden liggen ten grondslag aan het “nieuwe dijkdenken”? En welke consequenties zou een integrale, multifunctionele vorm van landschapsinrichting kunnen hebben voor het Walcherse landschap, in de nabije en verre toekomst?

summerschool 5-7

Zoet&Zout

In het project Zoet&Zout. Water en de Nederlanders (een boek en een tentoonstelling) lieten auteur en journalist Tracy Metz en curator Maartje van den Heuvel in tekst en beeld zien hoe Nederland vormgeeft aan de veranderende verhouding tot het water. Speciaal voor deze avond maakt Tracy Metz het publiek deelgenoot van haar onderzoeksvragen.

Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland, reflecteert op deze vragen aan de hand van ontwerpen en kunstwerken die het landschap, en de rol van de mens daarin, bevragen en activeren. CBK Zeeland initieert en ontwikkelt projecten en activiteiten die gericht zijn op het stimuleren van beeldende kunst, vormgeving en architectuur in Zeeland.

De avond vindt plaats in het kader van de Summer School How to Think like a Mountain in a Land of Sea. Kunstenaar en Summer School coördinator Sophie Krier modereert.