Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zomeratelier 2013 'Driven by heroes'


Zomeratelier ‘Driven by heroes’

Deze zomer organiseert CBK Zeeland voor de achtste keer een Zomeratelier. In de zomermaanden gebruiken een zestal kunstenaars CBK Zeeland als atelier. Iedere kunstenaar werkt gedurende een week aan een wandtekening of een installatie. Dit werk is gedurende de resterende looptijd van de tentoonstelling te zien. De laatste vier weken zijn alle zes kunstwerken te bekijken. Gedurende het maakproces kunnen bezoekers het atelier (de tentoonstellingsruimte) bezoeken.
Terug naar Archief
zomeratelier 2013
Koen Taselaar 'Driven by heroes 2013'


Voor 2013 is gekozen voor het thema ‘Driven by Heroes’. Iedere kunstenaar wordt in zijn werk beïnvloed door andere kunstenaars, schrijvers, filosofen, filmmakers. De deelnemende kunstenaars maken hun ‘Heroes’ bekend. De University College Roosevelt organiseert in samenwerking met CBK Zeeland van 1 t/m 5 juli de zomercursus ‘Drawing in the 21st Century’. De kunstenaars die deel nemen aan het Zomeratelier zullen ieder daarom een wandvullende tekening maken. André Pielage die tevens een masterclass verzorgt bij de zomercursus, maakt speciaal een ruimtelijke tekening. Op 31 augustus organiseert de Zomeracademie Zeeland een symposium over hedendaagse helden. Tijdens het symposium wordt ook een bezoek gebracht aan het Zomeratelier.

Kunstenaars werken rechtstreeks op de wanden werken en in de ruimte. Het zomeratelier loopt van maandag 1 juli t/m vrijdag 6 september 2013.
Deelnemende kunstenaars zijn:

Steven Baelen, Gent
Tobias Hild, Leipzig
Anouk Griffioen, Rotterdam
André Pielage, Utrecht
Martin Pikkaart, Wilhelminadorp
Koen Taselaar, Rotterdam