Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 29 juni 2022

2e Architectentafel 2022

Biobased duurzaamheid in de bouw

Datum: woensdag 29 juni 2022 van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
Toegang gratis

logo ATZ

Hartelijk welkom


De tweede Architectentafel van de vijf, op woensdag 29 juni om 17:00, wordt ingeleid door Geert Bosch. Hij is mede-oprichter en architect bij HilberinkBosch Architecten, een bureau dat zich richt op duurzaam ontwerp voor particuliere en projectmatige woningbouw, kantoren, renovaties en grootschalige studies.

eiken vergaderruimte

Biobased

HilberinkBosch heeft in 2019 een gebouw met gemengde functies gerealiseerd, op het erf van de boerderij waar zij kantoor houden. Dit bouwwerk is uitgevoerd met het hout van zeven eiken op hetzelfde erf. Het is door deze extreem lokale situering van grondstofwinning, transformatie en samenstelling, een haarscherp en prachtig voorbeeld van de voordelen van biobased bouwen. Er is een uitdaging om de opgedane kennis en ervaring onderdeel te maken van de overige productie van het ontwerpbureau.

Biedt het verdere oeuvre van HilberinkBosch, in met name particulier en collectieve woningbouw, mogelijkheden om biobased oplossingen een belangrijk onderdeel te maken van een duurzame bouwpraktijk?

Geert Bosch

Welkom 29 juni om 17.00 uur


Geert Bosch zal het werk van bureau HilberinkBosch toelichten en het gesprek openen over hoe het gebruik van biobased materialen - lokaal en natuurlijk - bevorderd kan worden door het ontwerp.

Lees meer over de Architectentafels 2022.