Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstenaar 4.0 - 9 september 2020

Kunstenaar 4.0 - 9 september 2020

kunstenaar 4.0 - roze
kunstenaar 4.0 - roze


Woensdagavond 9 september 2020 van 20.00 - 22.00 uur.

Moderator Hendrik Driessen (voormalig directeur Museum De Pont, Tilburg) en kunstenaars Marenne Welten en Andrea Freckmann.
________________________________________________________________

In nauwe samenwerking met kunstenaar Loek Grootjans organiseert CBK Zeeland een zestal bijeenkomsten onder de titel ‘kunstenaar 4.0’, waarin twee kunstenaars in gesprek gaan met een moderator over de veranderde kunstpraktijk. Bijeenkomsten die worden ingeleid door Loek Grootjans.

De vierde bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 september 2020.
Wilt u bij deze bijeenkomst aanwezig zijn meld u dan aan via info@cbkzeeland.nl
Wees er snel bij want in verband met de Covid 19 maatregelen kunnen wij maximaal 25 personen verwelkomen.

Kunstenaar 4.0 12-2

3e bijeenkomst Kunstenaar 4.0 op 12 februari 2020 met Loek Grootjans, Suzanne Swarts, Leonard Passchier en Christina de Korte.

Achtergrond

Startpunt van ‘kunstenaar 4.0’ was de vraag van Loek Grootjans hoe latere generaties kunstenaars zich aan de veranderde situatie in het kunstenlandschap hebben aangepast. Wat doen zij om een inkomen te verwerven, hoe werken zij aan hun netwerk, hoe zorgen zij ervoor dat hun werk gezien en gekocht wordt.

Onder leiding van een moderator uit het veld van musea, galeries en kunstopleidingen wordt gesproken met twee kunstenaars uit Zeeland. Deze gesprekken hebben zoveel mogelijk een relatie met de tentoonstelling die op dat moment bij CBK Zeeland te zien is. Moderatoren die tot nu toe zijn geweest zijn: Hans Martens (directeur Academie Beeldende Kunst Mechelen), Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden, Wassenaar) en Lucette ter Borg (kunstcriticus, recensent NRC en schrijver). Philippe Van Cauteren (directeur S.M.A.K., Gent) verwachten wij nog als moderator tijdends de komende tentoonstelling van Loek Grootjans en Teun Welten.

Marenne Welten en Andrea Freckmann

Zomeratelier 2020 - Marenne Welten en Andrea Freckmann

'Ogenschijnlijk nabij'

De kunstenaars Marenne Welten en Andrea Freckmann nemen deel aan het zomeratelier 2020 'Ogenschijnlijk nabij'

kunstenaar 4.0 - roze
kunstenaar 4.0 - roze