Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Joris Vermassen - The Suspension of Disbelief

Joris Vermassen - The Suspension of Disbelief

Terug naar Archief

Nog te zien t/m 19 november 2021

Locatie CBK Zeeland - Balans 17 - Middelburg
Aanmelden via info@cbkzeeland.nl
(denk aan uw coronatoegangsbewijs!)

The Suspension of Disbelief is een bekend begrip uit de kunst. Het slaat op de bereidheid van het publiek om het ongeloof opzij te zetten bij een fictief verhaal. Dat is ook zo bij religie: wie zijn ongeloof niet opzij zet kan zich moeilijk inleven in de heilige teksten.

Joris Vermassen

Joris Vermassen

De Vlaamse kunstenaar Joris Vermassen bouwde deze tentoonstelling op rond een aantal kortverhalen over geloof en ongeloof. Hij liet zich daarbij inspireren door Zeeland, waar de religieuze beleving een scherp contrast vormt met het hedonisme van de toeristen. Voor dit project werkte hij samen met een aantal lokale bewoners: Hans de Ridder, Mohamad Abo Zarraa en Suzan van Sighem. De zeer diverse beeldverhalen die zo ontstonden vormen samen een verrassend geheel. The Suspension of Disbelief is een boeiende kijk- en leeservaring, tenminste, voor wie zijn ongeloof even laat varen.

Hartelijk welkom

De opening vindt plaats op zondag 3 oktober om 15:00 uur. U bent van harte welkom.
In verband met de coronamaatregelen graag vooraf aanmelden via info@cbkzeeland.nl of telefonisch 0118-611443.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door Grensverleggers, regeling ter ondersteuning van culturele samenwerkingen tussen partijen in Vlaanderen, de Provincie Noord-Brabant, de Provincie Limburg en de Provincie Zeeland.

Wij houden ons aan de geldende coronamaatregelen, dit houdt in dat u een geldige QR code of vaccinatiebewijs én ID kaart moet kunnen tonen of een testbewijs niet ouder dan 24 uur.

de Buren