Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstenaar 4.0 - 6 november

Kunstenaar 4.0 - 6 november

kunstenaar 4.0 groen
kunstenaar 4.0 groen

2e bijeenkomst
Woensdagavond 6 november 2019 van 20.00 - 22.00 uur
met moderator Lucette ter Borg

______________________________________________________________

In nauwe samenwerking met kunstenaar Loek Grootjans organiseert CBK Zeeland het komend jaar een zestal bijeenkomsten onder de titel ‘kunstenaar 4.0’, waarin twee jonge Zeeuwse kunstenaars in gesprek gaan met een moderator over de veranderde kunstpraktijk. Bijeenkomsten die kort worden ingeleid door Loek Grootjans.

De tweede bijeenkomst bij CBK Zeeland staat gepland voor woensdagavond 6 november a.s. van 20:00 – 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur, we beginnen stipt op tijd). In het kader van de lopende tentoonstelling ‘Elusive Realism’ spreken Emily van Dijk en Bruno Slagboom met moderator Lucette ter Borg (kunstcriticus, tentoonstellingsmaker en schrijver’).

Wilt u aanwezig zijn bij deze bijeenkomst, meldt u dan aan via info@cbkzeeland.nl 
De toegang is gratis.

kunstenaar 4.0-6-11-2019

2e bijeenkomst Kunstenaar 4.0 met Lucette ter Borg, Emily van Dijk, Bruno Slagboom en Loek Grootjans

Achtergrond

Startpunt van ‘kunstenaar 4.0’ was de vraag van Loek Grootjans hoe latere generaties kunstenaars zich aan de veranderde situatie in het kunstenlandschap hebben aangepast. Wat doen zij om een inkomen te verwerven, hoe werken zij aan hun netwerk, hoe zorgen zij ervoor dat hun werk gezien en gekocht wordt.

Onder leiding van een moderator uit het veld van musea, galeries en kunstopleidingen wordt gesproken met twee kunstenaars uit Zeeland. Deze gesprekken hebben zoveel mogelijk een relatie met de tentoonstelling die op dat moment bij CBK Zeeland te zien is. Moderatoren die tot nu toe hun medewerking hebben toegezegd zijn: Hans Martens (directeur Academie Beeldende Kunst Mechelen), Philippe Van Cauteren (directeur S.M.A.K., Gent), Suzanne Swarts (directeur Museum Voorlinden, Wassenaar), Lucette ter Borg (kunstcriticus, recensent NRC en schrijver), Arno van Roosmalen (directeur Stroom Den Haag) en Hendrik Driessen (voormalig directeur Museum De Pont, Tilburg).

De gekozen kunstenaars zijn geboren danwel getogen in Zeeland, namen veelal deel aan één van de ‘Zeeuwse Lichting’-tentoonstellingen bij CBK Zeeland en zijn tussen de 25 en 50 jaar oud.

Emily van Dijk en Bruno Slagboom

Emily van Dijk - Bruno Slagboom

Elusive Realism

Lees meer over deze expositie van Emily van Dijk en Bruno Slagboom