Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zeeuwse Lichting 2020

De Zeeuwse Lichting 2020 aan het werk in het zomeratelier 2021

Van 1 juli t/m 20 augustus 2021 zijn de kunstenaars (op wisselende dagen) aan het werk te zien bij CBK Zeeland, Balans 17 te Middelburg. 

'T O N V E R W A C H T E

13 maart 2020; op vrijdag de dertiende werd bekend gemaakt dat de hogescholen en universiteiten moesten sluiten in verband met de oprukkende pandemie. Zo ook de kunstacademies, een paar maanden voor het afstuderen waarbij de werkplaatsen en de ateliers werden ingeruild voor kleine studentenkamers.

Zeeuwse Lichting 2020


Onmogelijk leek het, een zware wolk die zich samenpakte terwijl de dagen zich langzaam maar zeker vulden met de ene Zoom-meeting na de andere. De scherm- uren begonnen flink op te lopen. Maar juist het beperkte kader waarin gewerkt diende te worden, bood onverwachte mogelijkheden. Voor Marit Adriaanse, Jona Biemans, Marit Biemans, Daan Haak, en Puck Kroon werd het – weliswaar op andere wijze dan verwacht – een vruchtbare periode.

De isolatie bracht de vrijheid om te herzien welke interne behoeftes er lagen en hoe juist de beperkingen van een sociaal leven de ruimte konden geven om te ontdekken en te onderzoeken wat er wél nog mogelijk was, in plaats van te benadrukken wat er niet meer kon. Anderhalf jaar later en de wereld lijkt haar deuren voorzichtig weer te openen, de kaders vervallen. Hoe ga je om met de overvloed? Adriaanse, de zusjes Biemans, Haak en Kroon vormen deze zomer een tentoonstelling bestaande uit afstudeerwerken, experimenten en nieuw werk, waarin de onverwachte gift die de beperkingen met zich mee brachten zichtbaar gemaakt wordt: herontdekking staat centraal.

Deelnemende kunstenaars

Wanneer

U kunt de kunstenaars van 1 juli t/m 20 augustus 2021 op variabele dagen aan het werk zien bij CBK Zeeland, Balans 17 te Middelburg.

De tentoonstelling loopt tot 17 september 2021.