Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 1 - 16 mei 2023

1e Architectentafel 2023 - 16 mei 2023
________________________________________

Thema 2023 'WATER'

UITNODIGING voor de 1e Architectentafel van 2023 
Stijn Koole - Bosch Slabbers Landschapsarchitecten

Datum: dinsdag 16 mei van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
let op: dinsdag i.p.v de gebruikelijke woensdag!

__________________________________________________________

logo ATZ

CBK Zeeland en het Zeeuws Architectenplatform organiseren elk jaar, met steun van de BNA, een serie architectuurlezingen. Ze dienen ter informatie en inspiratie voor de Zeeuwse ontwerp-gemeenschap. De uitkomsten worden doorgegeven aan overheids- en/of markt- en/of industrie-partners. Het thema dit jaar, 70 jaar na de ramp van 1953, is WATER. We presenteren daarom een serie met spraakmakende ontwerpers uit verschillende schaalgebieden over bouwen op land in de invloedsfeer van water.

Stijn Koole

Stijn Koole

Op 16 mei aanstaande zal Stijn Koole de eerste Architectentafel inleiden. Stijn Koole zal het Zeeuwse landschap vanuit het delta-perspectief bespreken - de grootste inrichtingsschaal - dit in historisch perspectief beschouwen, toekomstscenario’s exploreren, algemene ontdekkingen delen en ook daarop zijn persoonlijke visie geven, om te komen tot een stelling hoe de Zeeuwse Delta een voorbeeld kan zijn voor de aanpak op ruimtelijke opgaven in heel Nederland. Patricia van de Berge, de getuige dit jaar, en het publiek zullen daarna ingaan op zijn inzichten en suggesties om samen werkbare uitgangspunten voor ruimtelijk landschapsontwerp te formuleren.

Het thema van de serie van dit jaar - 70 jaar na de ramp van 1953 - is 'water'. Dit typische Zeeuwse ruimtelijke element speelt een grote rol in de inrichting van de regio. En landelijk, dus ook voor Zeeland, is het uitgangspunt omarmd dat 'bodem en water sturend' moet zijn in ruimtelijk inrichting. We zullen dat in vier lezingen bespreken - elke lezing een ander schaalniveau: Landschap, Stedenbouw, Gebiedsontwikkeling en Gebouw.

Lees hier de data voor de volgende Architectentafels!

Stijn Koole is partner/ senior landschapsarchitect bij BoschSlabbers Landschapsarchitecten en streeft ernaar om complexe (ruimtelijke) problemen aan te pakken met ontwerpoplossingen, rekening houdend met de elementen van ons dagelijks leven.

Hartelijk welkom!

Datum: dinsdag 16 mei van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
let op: dinsdag i.p.v de gebruikelijke woensdag

gratis toegang, borrel na afloop

Bekijk hier de planning voor de volgende Architectentafels!

bna-zap-cbk