Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

De verre reis van het Veerse vissertje

De verre reis van het Veerse vissertje

Dieuwke Parlevliet

UITNODIGING
Graag nodigen wij u uit voor de opening van de expositie
De verre reis van het Veerse vissertje
Zeeuws Blauwe chinoiserie

Opening

Donderdag 2 februari om 19.00 opent wethouder René Molenaar de tentoonstelling voorafgaande aan de raadsvergadering in de hal van het Gemeentehuis in Domburg.

De Gemeente Veere, CBK Zeeland (centrum voor beeldende kunsten vormgeving en architectuur) en het Zeeuws Archief hebben het initiatief genomen jaarlijks een expositie samen te stellen met voorwerpen uit de verzamelingen van de gemeente Veere in combinatie met hedendaagse kunst.

Dieuwke Parlevliet collage

Dieuwke Parlevliet

Dit keer is gekozen voor porselein en aardewerk uit de collecties van de gemeente Veere en Middelburg. Deze historische objecten worden gecombineerd met hedendaags werk van Dieuwke Parlevliet uit Zierikzee.

Dieuwke Parlevliet is o.a. schrijfster, dichter, ontwerper en kunstenaar. Op dit moment oogst zij veel succes met haar handbeschilderde oesters, die zij onder de naam “Zeeuws Blauw” op diverse plaatsen in Zeeland verkoopt.

Speciaal voor deze expositie heeft zij een aantal oesters beschilderd, geïnspireerd op de Veerse collectie porselein en aardewerk. Hierbij is het niet gebleven. De objecten brachten prachtige verhalen bij haar boven die zij aan de tentoonstelling heeft toegevoegd. Deze verhalen en objecten zijn gebundeld in een boekje. Hierdoor is een fraai geheel ontstaan in taal en beeld, oud en nieuw.

Dieuwke Parlevliet 2

Openingsuren

De tentoonstelling is te bezichtigen op werkdagen van vrijdag 3 februari tot donderdag 4 mei 2017 tijdens openingsuren van het Gemeentehuis, Traverse 1, Domburg.