Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 21 september 2022

Circulaire duurzaamheid in de bouw

Datum: woensdag 21 september 2022 van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
Toegang gratis

logo ATZ

De derde Architectentafel van de vijf, op woensdag 21 september om 17:00, wordt ingeleid door Menno Rubbens. Hij is sinds 2000 projectontwikkelaar en directeur van cepezedprojects. In elk project probeert hij een nieuw element of aspect te incorporeren ten behoeve van circulaire architectuur.

Menno Rubbens

Circular Hero 2022

Menno Rubbens is ook lid van het “Transitieteam Circulaire Bouweconomie” en uitgeroepen tot “Circular Hero 2022”. Hij zal de projecten toelichten en het gesprek openen over hoe we circulaire techniek en beheer kunnen bevorderen.

Demontage tijdelijke rechtbank

Demontage tijdelijke rechtbank

Circulaire bouwtechniek

Cepezed heeft in 2016 onder andere een tijdelijke rechtbank in Amsterdam gerealiseerd, met als opdracht het maximaliseren van de restwaarde van het gebouw. Het is de-en-remontabel en wordt binnenkort herbouwd in Enschede. Dit bouwwerk is een van hun voorbeelden van circulaire bouwtechniek. Klik hier!
Het werk van cepezed kenmerkt zich als “efficiënt met grondstoffen omgaan … met steeds meer biobased en natuurinclusieve elementen, doordachte energie- en installatieconcepten en … waar mogelijk circulair”. Welke lessen leerden zij zelf de afgelopen decennia in het circulair denken, ontwerpen, ontwikkelen en realiseren, en wat zijn de kansen en drempels om deze techniek op te schalen?

Hartelijk welkom!

Woensdag 21 september 17.00 tot 19.00 uur.

Lees meer en bekijk hier de planning voor de volgende Architectentafels in 2022!