Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Fotografie workshop met Emily van Dijk

Een andere kijk op het reeds bestaande

Fotografie workshop met Emily van Dijk

in het kader van 'Elusive Realism'

VOLGEBOEKT!

______________________________________________________________

Plaats: CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg
Datum: Zaterdag 12 oktober 2019 van 10.15 - 17.00 uur (inloop 10.00 uur)
Aanmelden vóór 2 oktober via info@cbkzeeland.nl 
of telefonisch 0118-611443
Kosten € 20,- inclusief lunch

Emily van Dijk

Emily van Dijk

Emily van Dijk

Het werk van Van Dijk ontstaat door de gevoeligheid die je kunt hebben tegenover dingen die zich op dat moment en op die plek op een bijzondere manier manifesteren. Dat zijn objecten, momenten, handelingen, ongelukjes en/of toevalligheden in al hun vormen en kleuren. Hierin is het interessant om te onderzoeken hoe je bij het publiek een andere reactie kan opwekken bij iets wat ze al kennen. Dit gebeurt door onderwerpkeuze, maar ook door de manier hoe iets in beeld wordt gebracht.

Fotografie gaat om wat je laat zien, maar misschien nog wel meer om wat je niet laat zien.

In deze workshop gaat u met Van Dijk op zoek naar de poëtische benadering van de alledaagse werkelijkheid. De opdracht zal spelen rondom het begrip ’serendipiteit’ wat zoiets betekent als het vinden van iets waar je niet naar op zoek was.

De workshop

De start is om 10.15 uur in de expositieruimte van CBK Zeeland met een inleiding tot de workshop.

Emily van Dijk formuleert daarna de opdracht waarmee de deelnemers aan de slag gaan. De deelnemers gaan rond 11:00 uur Middelburg in om de opdracht uit te werken en komen om 13.30 uur terug naar CBK Zeeland. Daar worden bestanden van drie - door de deelnemer zelf geselecteerde – foto’s gedownload en is er een lunch. Na de lunch, worden de geselecteerde foto’s gezamenlijk besproken.
Om 16:30 uur sluiten we de middag af met een drankje. Resultaten van de workshop zullen geplaatst worden op onze website en op de CBK Facebook-pagina.

fotoapparatuur

Apparatuur en meer...

Naast digitale fotoapparatuur (indien mogelijk ook statief) vragen wij u een laptop mee te nemen voor het eenvoudig bewerken van de foto’s en het plaatsen van geselecteerde foto’s op een USB stick. Tijdens het fotograferen kunnen materialen bij CBK Zeeland worden achtergelaten. CBK Zeeland is verder die dag niet open voor bezoekers en medewerkers van CBK Zeeland zijn steeds aanwezig.

Betaling
De kosten voor deze dag bedragen € 20,- inclusief lunch en drankjes tijdens en na het middagprogramma. Graag dit bedrag op 12 oktober bij binnenkomst contant en gepast betalen (pinnen is niet mogelijk).

Vervoer
Fietsen kunnen geparkeerd worden op het eigen terrein van CBK Zeeland. Auto’s kunnen het best in een parkeergarage worden geplaatst.

Aanmelden
Het aantal plaatsen is beperkt. Graag z.s.m. aanmelden maar in ieder geval vóór 2 oktober 2019 via info@cbkzeeland.nl of telefonisch 0118-611443.