Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 2 - 28 juni 2023

REMINDER

2e Architectentafel 2023 op 28 juni 

________________________________________

Thema 2023 'WATER'

UITNODIGING voor de 2e Architectentafel van 2023 met
Janet van Bergen
partner/stedenbouwkundige en landschapsontwerper bij buro MA.AN

Datum: woensdag 28 juni van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
__________________________________________________________

logo ATZ

CBK Zeeland en het Zeeuws Architectenplatform organiseren elk jaar, met steun van de BNA, een serie architectuurlezingen. Ze dienen ter informatie en inspiratie voor de Zeeuwse ontwerp-gemeenschap. De uitkomsten worden doorgegeven aan overheids- en/of markt- en/of industrie-partners. Het thema dit jaar, 70 jaar na de ramp van 1953, is WATER. We presenteren daarom een serie met spraakmakende ontwerpers uit verschillende schaalgebieden over bouwen op land in de invloedsfeer van water.

ATZ 2 - 28 juni 2023

Janet van Bergen

Op 28 juni zal Janet van Bergen de tweede Architectentafel inleiden. Zij zal ingaan op de ontwikkeling van de stad en het Scheldekwartier, waar buro MA.AN al meer dan 10 jaar bij betrokken is. De Vlissingse binnenstad is gelegen aan zee én dankzij het nieuwe Scheldekwartier ook weer aan de havens. Van vesting naar scheepswerf naar stadsdeel - welke invloed hadden water en haven op de stedenbouwkundige ontwikkelingen? Historische, sociale en ruimtelijke aspecten zullen illustreren hoe Vlissingen zich in het verleden, en ook in de toekomst, verhoudt tot het water en alle kansen en risico’s die daarbij horen. Patricia van de Berge, de getuige dit jaar, en het publiek zullen daarna ingaan op haar inzichten en suggesties om samen werkbare uitgangspunten voor ruimtelijk stedenbouwkundig ontwerp te formuleren.

Janet van Bergen is partner/stedenbouwkundige en landschapsontwerper bij buro MA.AN, waar vanuit de essentie van de plek integrale ontwerpopgaven worden aangepakt met een zorgvuldige afweging tussen ruimtelijke kwaliteit, klimaat- en duurzaamheidsambities en maatschappelijke en economische belangen.

Lees hier de data voor de volgende Architectentafels!

Hartelijk welkom!

Datum: woensdag 28 juni van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
gratis toegang, borrel na afloop

Bekijk hier de planning voor de volgende Architectentafels!

bna-zap-cbk