Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibreeks, een unieke serie!

De stille dood van de Slibreeks

lees verder...
_____________________________________________________________________

U kunt nog deeltjes bestellen via onze webshop!

Voor de deeltjes in de slibreeks vanaf nummer 147 verwijzen wij u naar de website van boekhandel 'De Drvkkery'  te Middelburg.
__________________________________________________________________

alle nummers

PZC - Ko de Jonge met alle 154 nummers die in de Slibreeks verschenen. Hij heeft ze uitgespreid in de Kloostergang van het Middelburgse abdijcomplex, waar de Slibreeks in de toenmalige Provinciale Bibliotheek ontstond. © Ruben Oreel

Nieuwe uitgever Slibreeks!

Met Slibreeks nummer 146 is voor ons een einde gekomen aan een lange periode van bijzondere uitgaven die begon met Biesheuvel en nu eindigt met Grootjans. In al die jaren hebben wij als uitgever de Slibreeks gekoesterd en met veel plezier en zorg de boekjes uitgegeven. Uw hartverwarmende reacties en bedankjes in relatie tot de verschenen publicaties verheugen ons zeer en sterken ons in het idee dat de Slibreeks nog een goede toekomst tegemoet gaat.

Uiteraard houden wij u graag op de hoogte van de overige activiteiten van CBK Zeeland op het gebied van Beeldende Kunst, Vormgeving en Architectuur in Zeeland. U kunt zich aanmelden voor onze nieuwsbrief via onze website (zie ook helemaal onderaan de pagina). We gaan in de komende jaren zeker nog boeiende publicaties verzorgen. Deze nieuwe boeken en het fonds van de reeds verschenen Slibboekjes blijven bij CBK Zeeland te verkrijgen en kunt u via onze webshop bestellen.

Wat is de Slibreeks?

De Slibreeks is een serie kleine boekjes, die lezers met literaire belangstelling de kans wil geven om gemakkelijk en tegen een aantrekkelijke prijs kennis te maken met het werk van bekende en onbekende auteurs. Alle boekjes in de Slibreeks zijn bijzondere uitgaven: het is een eerste vertaling of een opvallend debuut, maar belangrijk is dat de teksten nog niet eerder in Nederland zijn gepubliceerd.

Werk van bekende auteurs is verschenen in de Slibreeks, bijvoorbeeld van Wim Hofman, Hester Knibbe, Astrid Lampe, Toon Tellegen, Erik Bindervoet & Robert-Jan Henkes, Ben Zwaal, Arjen Duinker, Rutger Kopland & Driek van Wissen, George Perec, Piet Meeuse, Hans Verhagen. F. van Dixhoorn, Jan Lauwereyns en Jan Brokken

Het uiterlijk van de deeltjes wordt steeds gekenmerkt door de medewerking van kunstenaars wat de serie een bijzonder karakter geeft. De afgelopen jaren zijn de boekjes vormgegeven door de Stichting Zout.