Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Karin van Dam: Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Karin van Dam: 2e Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Grote Kerk Veere en CBK Zeeland luiden met trots de tweede editie in van de Kerkmeester: een kunstenaar van (inter)nationale faam die de vrijheid krijgt om de Grote Kerk Veere naar zijn of haar hand te zetten. De nieuwe Kerkmeester is niemand minder dan Karin van Dam. Haar invulling van het Kerkmeesterschap is te zien vanaf 6 november 2021 t/m 15 mei 2022 in de Grote Kerk Veere.

In de site specific installatie ZWERK, WOL EN WATER die Karin van Dam voor de Grote Kerk Veere maakt, combineert ze de geschiedenis van de kerk en Veere met nieuwe, innovatieve technieken. Breisels waarin wol en visdraad met elkaar verstrengeld raken. Buizen voor afwatering en vormen te herkennen als boeien. Het werk is een labyrint waar je omheen en onderdoor kunt dwalen. Steeds zie je iets anders, of ontdek je iets meer.

Karin van Dam - GKV

Karin van Dam aan het werk in de Grote Kerk Veere

Artist in residence

Karin van Dam zal van 14 t/m 31 oktober 2021 als artist-in-residence haar installatie opbouwen in de Grote Kerk Veere. Tijdens deze twee weken kunt u in gesprek gaan met Karin over de achtergrond van het werk en het deel uit de geschiedenis van Veere waarop het ontwerp gebaseerd is.