Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Je Maintiendrai - nieuwsbrief

Vrijheid volgens Joep van Lieshout

'JE MAINTIENDRAI'
vrijheid volgens Joep van Lieshout

Opening expositie zondag 7 oktober 2018 om 15.00 uur, Balans 17 Middelburg

Aansluitend is er om 16.30 uur een filosofisch café onder leiding van Nico Out: Wat zegt Friedrich Nietzsche over kunst? 

Lees verder...
______________________________________________________________________

Als uitloper van Façade 2017 onderzoekt CBK Zeeland de mogelijkheden om de stad Middelburg als stad van de vrijheid op de kaart te zetten. Joep van Lieshout is in dit kader gevraagd om een monument te ontwerpen ter ondersteuning van deze profilering.

Vanaf 2022 zal de kunstmanifestatie Façade, georganiseerd door CBK Zeeland, in het licht staan van de vrijheid (de vier vrijheden van Roosevelt).

Tentoonstelling Joep van Lieshout 2

Expositie 7 oktober - 16 november 2018

In de tentoonstelling 'Je Maintiendrai' worden naast verschillende kunstwerken over vrijheid de eerste schetsen getoond voor een ‘vrijheidsbeeld’ voor Middelburg.

Vrijheid is ‘ontzettend belangrijk’ voor Van Lieshout. Het lag dus voor de hand om hem te vragen deze tentoonstelling te maken en de eerste schetsen voor een ‘vrijheidsbeeld’ op papier te zetten.

De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 7 oktober 2018 om 15:00 uur.

Huis van Joep van Lieshout

Atelier van Lieshout 'Huis' Facade 2017 - foto: Anne Breel

Bijeenkomsten

Gedurende de tentoonstelling worden meerdere bijeenkomsten georganiseerd die bijdragen aan de profilering van Middelburg als stad van de vrijheid.

Deze bijeenkomsten beginnen allemaal om 20.00 uur (inloop 19.30 uur) en worden gehouden bij CBK Zeeland, Balans 17 te Middelburg.

  • Donderdag 18 oktober 2018 - Dr. Erik Braun
  • Woensdag 31 oktober 2018 - Joep van Lieshout
  • Woensdag 7 november 2018 - Harald Bergmann en Barbara Oomen

In verband met de organisatie graag drie dagen voor de bijeenkomst aanmelden via info@cbkzeeland.nl of telefonisch 0118-611443

Meer weten? lees verder...