Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstuitleen Op School

Kunstuitleen Op School

Cijfers en letters horen natuurlijk op school. Daar leer je mee rekenen, lezen en schrijven. Maar hoort kunst ook op school? Wij vinden van wel.
Kunst kan emoties oproepen, troosten, blij maken. Met oog voor kunst kun je betekenis geven aan de wereld om je heen en wordt onze wereld verrijkt.

KOS/KU Walcheren 2

Kunstuitleen op schoo

CBS Wilgenhof is de allereerste school die hieraan mee mag werken. 
Wat houdt dit in:
• Een school wordt lid van de Kunstuitleen en hangt echte kunst op, waar met de kinderen naar gekeken wordt en waarover kan worden gepraat en gewerkt.
• Kinderen krijgen de gelegenheid om voor een gering bedrag (2 euro per maand, 24 euro per jaar) een echt kunstwerk te lenen en thuis op te hangen. De te lenen werken komen op school te hangen en één keer per week zal de Kunstuitleen geopend zijn. Een kunstwerk kan zo vaak gewisseld worden als kinderen willen, met een maximale leentijd van 6 maanden per kunstwerk.
• Op ieder moment kan een kind lid worden van de KOS en per termijn het lidmaatschap opzeggen.

KOS/KU Walcheren

Kunstuitleen Walcheren

Spannend! Kunstwerken uitzoeken in een echte Kunstuitleen voor de collectie van de Kunstuitleen op School van CBS Wilgenhof.

De Kunstuitleen Op School is te vergelijken met de Bibliotheek op School.
Zoals de Bibliotheek Op School een waardevolle aanvulling is op de jaarlijkse Kinderboekenweek, kan de Kunstuitleen Op School (KOS) dat zijn op de Kinderkunstweek (KKW).

lees meer over de KinderKunstweek!