Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

27 april Polder Peil Tour

27 april Polder Peil Tour
Polder Peil tour
Op zondag 27 april organiseren wij de eerste  Polder Peil Tour in de Wilhelminapolder.
 
Het weidse landschap van de Zeeuwse Wilhelminapolder is het decor van het grootste landschapskunstwerk van Europa. De negen betonnen sculpturen die kunstenaar Michael Beutler installeerde, verspreid over het 1700 hectare tellende landschap, vormen samen het iconische werk Polder Peil. Op zondag 27 april organiseert TAAK vanuit Amsterdam een busreis die om 9.00 uur vertrekt. U kunt zich ook met eigen vervoer om 12.00 uur aansluiten bij de Goese Golf in Goes.
Tevens presenteren wij die dag de bij het werk verschenen publicatie. Deze is voor de openingsprijs van € 15,- verkrijgbaar (contante betaling).

Programma

Het programma is als volgt:

11:30 / 12:00 uur
Ontvangst bij de Goese Golf. Kathrin Ginsberg, directeur CBK Zeeland heet u welkom en vertelt over de ontstaansgeschiedenis van het werk. Aansluitend vertoning van de film bollen, boeren en beton gemaakt door Studio Haak en Visser in opdracht van CBK Zeeland.

13:00 uur
Bezoek aan de Wilhelminapolder en het kunstwerk. Op eigen gelegenheid en met de nieuwe flyer als leidraad kunt u de kunstwerken gaan bekijken.
 
15:00 uur
Verzamelen in cafe het Loze Vissertje in Wilhelminadorp met koffie, thee en een Zeeuwse bolus.
Presentatie van de publicatie Polder Peil. De kunstenaar Michael Beutler is de gehele dag aanwezig en geeft graag extra uitleg en toelichting op Polder Peil. Tevens zijn Jan Paul van Hoven, oud-directeur van de Koninklijke Maatschap de Wilhelminapolder, en Theo Tegelaers, curator van TAAK, aanwezig.

16:00 uur
Het bezoek wordt afgerond waarna de bus naar Amsterdam vertrekt.

De kosten zijn € 15,- inclusief koffie, thee en lunchpakket bij de Goese Golf en koffie, thee met bolus in het Loze Vissertje, Goese Sas.
In verband met de organisatie dient u zich voor 24 april aan te melden wanneer u wilt aansluiten bij de Polder Peil Tour.

aanmelden: info@cbkzeeland.nl

Polder Peil 1

Michael Beutler 'Polderpeil' (foto Gijs Haak)


lees meer over Polder Peil...