Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zeeuws Goed – Stik Goed - oproep

Inzendtermijn voor ‘Zeeuws Goed – Stik Goed’ verlengd


CBK Zeeland heeft op basis van de huidige inzendingen besloten de inzendtermijn voor ideeën voor de tentoonstelling ‘Zeeuws Goed – Stik Goed’ te verlengen tot 30 juni 2014. Met nadruk willen wij erop wijzen dat inzendingen nog niet op de ‘markt’ mogen zijn. In het bijzonder zijn wij op zoek naar innoverende Zeeuwse producten die verder gaan dan de vele producten op basis van het Zeeuwse Knoopje. Uw inzending (idee en schets) stuurt u naar info@cbkzeeland.nl.


CBK Zeeland nodigt alle creatieven van Zeeland (en ver daarbuiten) uit om producten te ontwikkelen met een Zeeuwse touch.
En dat kan van alles zijn. Een strandvlieger van een Zeeuwse Kap, een dekbedovertrek met twee aantrekkelijke Zeeuwse boeren, behang op basis van een afbeelding van de beroemde Zeeuwse kreeft, een servies met markante Zeeuwse gebouwen, een tapijt waarin een hoofdrol is weggelegd voor de Westkappelse vuurtoren of Michiel de Ruyter, een bolusknijper waarmee plakkerige vingers bij het eten van een bolus voorkomen worden, een Zunnig Zeeuws ûs etc.etc.
bolus
oester
De Salzburger Mozartkugeln bestaan al, maar waar blijven de Vlissingse De Ruyter Kogels?
Een nieuw recept op basis van Zeeuws Spek en Zeeuwse keukenstroop of een vissaus op basis van Zeeuwse mosselen?
 
Creatieven sturen hun plannen/schetsen in vóór 30 juni 2014. CBK Zeeland maakt daaruit een selectie op basis van onder andere realiseerbaarheid en toont de resultaten in de tentoonstelling ‘Zeeuws Goed – Stik Goed’ van 7 december 2014 t/m 16 januari 2015.
 
Uitgangspunt is dat voor de producten ook een markt bestaat of in ieder geval latent aanwezig is.
 
Enkele steekwoorden: Oesters, Kreeft, Mosselen, Zeekraal, Lamsoren, Zeeuws Mes (Paeremes), Babbelaars, Bolus, Zeeuws trekpaard, Streekdracht, Zeeuws Knoopje, Zeelandbrug, Michiel de Ruyter, Jacob Cats, Adriaen Coorte, Balthasar van der Ast enz.
Reageer voor 30 juni 2014!

info@cbkzeeland.nl

informatie: Thom Schaar
tel: 0118-611443