Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 4 - 22 november 2023

REMINDER

4e Architectentafel 2023 op 22 november a.s.
_______________________________________

Thema 2023 'WATER'

UITNODIGING 
voor de 4e Architectentafel van 2023 met 
Leo ten Wolde, projectarchitect bij architectenbureau ZJA.

Datum: woensdag 22 november van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
_________________________________________________________

logo ATZ

CBK Zeeland en het Zeeuws Architectenplatform organiseren elk jaar, met steun van de BNA, een serie architectuurlezingen. Ze dienen ter informatie en inspiratie voor de Zeeuwse ontwerp-gemeenschap. De uitkomsten worden doorgegeven aan overheids- en/of markt- en/of industrie-partners. Het thema dit jaar, 70 jaar na de ramp van 1953, is WATER. Dit typische Zeeuwse ruimtelijke element speelt een grote rol in de inrichting van de regio. En landelijk, dus ook voor Zeeland, is het uitgangspunt omarmd dat 'bodem en water sturend' moet zijn in ruimtelijk inrichting. We zullen dat in vier lezingen bespreken - elke lezing een ander schaalniveau: Landschap, Stedenbouw, Gebiedsontwikkeling en Gebouw.

Leo ten Wolde

Leo ten Wolde

Op 22 november zal Leo ten Wolde de vierde Architectentafel inleiden. Het ontwerp en de lopende uitvoering van hun project aan de kust van Middelkerke zal het onderwerp zijn. Dit ontwerp van een evenementengebouw en de 4.500 m2 promenade staan straks op een zeewering van 3.000 m2 stempelbeton, 153 keer- en stormmuren, berekend op 1.000 jaar stormrisico. Ambitie voor de ontwikkeling van de badplaats, in de vorm van architectonische moed, stuit hier op hele concrete natuurkrachten die op lange termijn overwogen moeten worden. Hoe beantwoordt dit aan de ontwikkeling van Middelkerke?

Patricia van den Berge, de getuige dit jaar, en het publiek zullen daarna ingaan op haar inzichten en suggesties om samen werkbare uitgangspunten voor architectonisch ontwerp te formuleren.

Leo ten Wolde is projectarchitect bij architectenbureau ZJA, een bureau dat met haar optimistische ontwerpen de omgeving vanuit een menselijk en ecologisch oogpunt kwalitatief wil verbeteren, door samen te werken en voortdurend onderzoek te doen naar nieuwe methoden en materialen.

Hartelijk welkom!

Datum: woensdag 22 november van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
gratis toegang, borrel na afloop

De laatste  Architectentafel voor 2023 staat gepland voor woensdag 13-12-2023

bna-zap-cbk