Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Steengoed! Het mooiste gebouw van Zeeland

Steengoed!

stenen
In april start bij Omroep Zeeland een 13-delige televisieserie over architectuur: Steengoed!
Steen:
Zeeuwse stenen, kloostermoppen, ze zijn er nog en veelal alleen nog in monumenten. Ze hebben de tand des tijds doorstaan en zijn nu een afspiegeling van wat ooit was. Een goed en gedegen, streekeigen product. Het zijn stenen die verweerd zijn en die laten zien dat ze al eeuwenlang de elementen trotseren – zon, wind, water en vorst…… als verweerde Zeeuwse koppen.
 
Goed:
1 bruikbaar geschikt
2 kwaliteit bezittend
3 deugdzaam, eerlijk: goedhartig, behulpzaam
4 heilzaam, voordelig
5 gezond
6 knap
Dit jaar zijn we nieuwsgierig wat de parels in ons landschap, stad of dorp zijn.
 
Rode draad in het programma is de zoektocht naar het ‘beste gebouw van Zeeland’, wat vinden we ‘Steengoed!’ en zal het stromende tij weten te doorstaan. Eindigend met een verkiezing in juni.
Laat ons weten wat voor jou het mooiste gebouw of mooiste gebouwen zijn. Stel je eigen top vijf samen en stuur het op. Inzenden kan t/m 9 maart. Het invulformulier is te vinden op www.omroepzeeland.nl/hetmooistegebouwvanzeeland.

logo OZ-PZC-Stim.

Samenwerking
Steengoed! | Het Mooiste Gebouw van Zeeland is een initiatief van filmmaker Rebecca van Wittene en architect Johan de Koning. De serie wordt geproduceerd door Rebecca van Wittene Producties in opdracht van Omroep Zeeland, en wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie. Er wordt samengewerkt met de PZC en CBK-Zeeland, het centrum voor beeldende kunst, vormgeving, architectuur in Zeeland.

lees en bekijk nog veel meer...