Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

WE HANGEN! de uitslag

WE HANGEN! beste Zeeuwse poster van 2014

DE UITSLAG!

Boerenbios
logo we hangen 2015

Onder de titel 'WE HANGEN!' ging CBK Zeeland voor de zevende keer samen met de PZC, de Zeeuwse Bibliotheek/Scoop en De Drvkkery op zoek naar de beste Zeeuwse poster van het afgelopen jaar. Er werden in totaal 80 posters ingestuurd.

De vakjury en het publiek kozen gezamenlijk voor de poster van de 'Boerenbioscoop', opdrachtgever ASD, Agrarisch Schouwen-Duiveland.

Opdracht en vormgeving Atske Warnaar, foto Jaap Verseput.

Volgens de vakjury gaat het om een helder beeld, wordt er met weinig middelen veel gezegd en is het affiche verfijnd in zijn details, zoals de hooivork in het woord 'boeren'. 'Het doet wat een goed affiche moet doen: communiceren'.

De jury was ook positief over de posters van literair festival Rusland-Oekraïne, openluchtspektakel 'O die zee' en Film by the Sea. Onder het publiek scoorden, na de Boerenbioscoop, de affiches van 'Kleinkunst op stoom' en de film 'Twee heren van stand' het hoogst.

Jaap Verseput

Jaap Verseput met de winnende poster, foto Izaäk Verkeste

Jaap Verseput was aangenaam verrast. 'De concurrentie was toch sterk'. Hij prijst het initiatief van CBK Zeeland om met WE HANGEN! meer de aandacht te vestigen op posters. 'Op die manier word je toch gestimuleerd om er iets moois van te maken'.