Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Kunstuitleen Op School

Nieuw! Kunstuitleen Op School

UITNODIGING

Op donderdag 16 april 2015 om 15.30 uur vindt de opening plaats van de allereerste Kunstuitleen Op School (KOS) op CBS Wilgenhof, Torenstraat 4, 4337 JV Middelburg

Hartelijk welkom!

_______________________________________________________________

Het programma

Tussen 14.45 en 15.15 is er een informatieronde voor ouders en belangstellenden met een bijbehorende presentatie.

Om 15.30 uur is de officiële opening met leerlingen van de Wilgenhof, Gwenny Rijkse (directeur Wilgenhof) en Kathrin Ginsberg (directeur CBK Zeeland).

logo KOS

De opening valt tijdens de vierde KinderKunstweek (KKW), met het thema:
Kunst Natuurlijk!

Het idee van KOS is voortgevloeid uit het project Kinderkunstweek, om te voorkomen dat het beeldbeschouwen met kinderen beperkt zou blijven tot de jaarlijkse KKW.

Onderliggende gedachte is de plaats van de beeldende kunst binnen de nota ‘cultuureducatie met kwaliteit’. In Zeeland uitgewerkt als ‘cultuureducatie boven C-niveau’.
De onderwijsinspectie zal op verzoek van de minister scholen ook gaan toetsen op cultuuronderwijs. Basisscholen gaan leerlijnen ontwikkelen voor kinderen van groep 1 t/m 8. Deze leerlijnen gaan niet alleen over productieve kunsteducatie, maar ook over het receptieve. Het kijken naar kunst leert je kijken naar jezelf en naar de wereld door de ogen van een ander.

‘Kunst is een vorm van reflectie waarin we de werkelijkheid niet alleen zien zoals die is, maar ook zou kunnen zijn. Dat is wat we verbeelding noemen. En verbeelding, of creativiteit, is een belangrijke vaardigheid van de 21ste eeuw.’ *

*Jansen, Edith. Met andere ogen. Buroblad, maart 2015

logo wilgenhof

Met KOS haalt Wilgenhof echte kunst binnen de schoolmuren, letterlijk over de drempel. Kinderen mogen de kunstwerken zelfs lenen en mee naar huis nemen. Dichterbij kunnen we kunst niet brengen.
School neemt zelf ook een abonnement op de Kunstuitleen. Dat is niet nieuw, maar wel in combinatie met KOS.

lees meer...