Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Marie José Robben

Marie José Robben

BETOVERD DOOR LICHT EN WATER

opening zondag 5 mei om 15.00 uur
locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
5 mei - 14 juni 2024

Marie José Robben

Marie José Robben

Marie José Robben

Kunstschilder Marie José Robben, gevestigd in Ellemeet, heeft een rijk en divers oeuvre opgebouwd. Haar werk verkent diepgaand kleur en licht, waarbij ze zich laat leiden door intrigerende nuances en expressieve kracht. Verf beschouwt ze als een goddelijk materiaal, bijna sculpturaal gehanteerd. Inspiratie haalt ze uit landschappen, bloemen, muziek en literatuur, waarbij het onderwerp ondergeschikt is aan het schilderen zelf.

Marie José Robben - 2

uit de collectie van Marie José Robben; Oosterschelde en Neeltje Jans

Betoverd door licht en water

Marie José Robben studeerde aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch en aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

"Op dit moment ben ik bezig met water: zeewater, zwemwater, natuurwater, sprookjeswater, vijverwater, enzovoort. Zeer geïnspireerd door het wonen in Zeeland aan de zee en Oosterschelde waternatuurgebieden.
Grote doeken. Alles moet vaag blijven om het kruipende licht in de dikke verf niet te verstoren. Ook om de beweging erin te houden. Het motief wordt bijna een afwezigheid zodat alleen het pure schilderen overblijft. Tastend naar licht. Betoverd door het Zeeuwse licht".

Welkom

Graag nodigen wij u uit om de betovering zelf te ondervinden tijdens de opening of op een later tijdstip.

opening: 5 mei om 15.00 uur.
te zien t/m 14 juni 2024