Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Folkert de Jong: Kerkmeester in Grote Kerk Veere

Folkert de Jong: 1e Kerkmeester in Grote Kerk Veere

CBK Zeeland en Grote Kerk Veere luiden met trots de eerste editie in van DE KERKMEESTER: een kunstenaar van (inter)nationale faam die de vrijheid krijgt om de Grote Kerk Veere naar zijn of haar hand te zetten.

De allereerste Kerkmeester is niemand minder dan Folkert de Jong en zijn invulling van het Kerkmeesterschap is te zien vanaf 10 oktober 2020 tot 1 september 2021 in de Grote Kerk Veere. Als Kerkmeester heeft Folkert de Jong zich laten inspireren door de Kerk en het Veerse landschap. Zijn installatie EX VOTO brengt een ware armada naar Veere.

EX VOTO

Een ex voto is een gebedsoffer. Het vertrouwen in ex voto’s was vroeger in de scheepvaart groot. Het scheepsgilde doneerde modellen van werkelijke schepen aan de kerk, opdat god over het schip en haar bemanning zou waken.

In de Grote Kerk Veere komt een armada van scheepsmodellen te hangen, die allemaal uniek zijn en toch één geheel vormen. Wat de koers is van deze ex-voto-vloot, of ze komen of gaan, dienen als smeekbede of dank; dat laat Folkert aan de toeschouwer over.

Maak kennis met Folkert de Jong!