Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 11 maart 2020

Terug naar archief
AT 1 - 11 maart 2020


Een goed ontwerp organiseert de binnen- en buitenruimte voor meer welzijn met minder middelen.

AT 1 - 11 maart 2020

Kanalbyen Fredericia (foto Claus Bjørn Larsen)

De architectentafels van 2020 onderzoeken welke waarde ontwerpers kunnen bijdragen aan een duurzame balans tussen gebouw en programma, vorm en inhoud en lichaam en geest. Op woensdag 11 maart vindt de eerste architectentafel van 2020 plaats. In de presentaties en het gesprek naderhand zal centraal staan hoe vorm en functie elkaar versterken en hoe met minder middelen meer welzijn kan worden geboden.

Herorganiseren en reduceren

Vanuit duurzaamheidsoogpunt is het van groot belang het materiaalverbruik te reduceren, onder andere door een circulaire bouw- en beheersketen. Maar de reductie van de primaire behoefte aan grondstoffen door het herorganiseren van gebruikspatronen is een belangrijk eerste stap. Een goed ontwerp organiseert de binnen- en buitenruimte voor meer welzijn met minder middelen.

AT 1 maart 2020

Rocco Rentmeester, SVRZ en Coby Traas, Ter Weel

Verpleeghuizen en informele gebiedsontwikkeling

We gaan we op zoek naar hedendaagse gebruikspatronen, de gebouwen die geen goed antwoord bieden, zij die dat wel doen en de processen waarmee ze tot stand kwamen. Rocco Rentmeester (zorginstelling SVRZ), Coby Traas (zorginstelling Ter Weel) zullen vertellen welke gebouwen de beste diensten mogelijk maken. Christiaan Weiler, coördinator architectuur bij CBK Zeeland, zal de technische en sociale innovaties van informele gebiedsontwikkeling presenteren.

Hartelijk welkom!

Iedereen is uitgenodigd om met wensen en voorstellen bij te dragen aan dit gesprek. De borrel na afloop wordt zoals gebruikelijk aangeboden door CBK Zeeland.

Datum: Woensdag 11 maart 2020, 17.00 tot 19.00 uur

Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 4331 BL Middelburg
TOEGANG GRATIS

i.v.m. de organisatie graag aanmelden via info@cbkzeeland.nl

Architectentafels 2020

De ervaring van bouwkwaliteit
De laatste decennia spelen zich veel veranderingen af, ook voor de architectuur. De maatschappij is vergaand gedifferentieerd en het klimaat dwingt tot sobere oplossingen. De ontwerpopgaven staan in een steeds extremer spanningsveld tussen maatschappelijke welzijn en duurzame middelen. Enerzijds zijn er steeds meer criteria voor de leefomgeving en anderzijds zijn er steeds minder grondstoffen beschikbaar.

De architectentafels van 2020 gaan dat spanningsveld onderzoeken door te kijken welke waarde ontwerpers kunnen bijdragen aan een duurzame balans tussen gebouw en programma, vorm en inhoud en lichaam en geest. Architect Taco Tuinhof zal bij elke tafel getuige zijn en de eindtafel inleiden, waar gedeputeerde Anita Pijpelink haar bestuursdilemma zal aanreiken.

AT 1 - 11 maart