Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Lezing Judy Hooymeyer

Reminder

Lezing Judy Hooymeyer

wanneer: woensdag 11 december 2019 om 20.00 uur.
locatie: CBK Zeeland, Balans 17, Middelburg

HARTELIJK WELKOM!
______________________________________________________________

Op woensdag 11 december om 20:00 uur (inloop 19.45 uur) geeft Judy Hooymeyer een lezing over haar werk waarin de relatie mens – natuur centraal staat.
De lezing is gratis bij te wonen. Wilt u erbij zijn, meld u dan aan via info@cbkzeeland.nl onder vermelding van ‘Hooymeyer’ en het aantal personen.

Judy Hooymeyer

Judy Hooymeyer


‘De natuur gebruikt alleen de langste draden om haar patronen te weven, dus onthult elk stukje van haar weefsel de structuur van het hele tapijt.’

Dr. Judy Hooymeyer
Socioloog, filosoof, beeldend kunstenaar

In het werk van Judy Hooymeyer staat de relatie mens-natuur centraal. Ze werkt met natuurlijke materialen zoals schapenwol die zij vilt en andere textiele materialen die zij bewerkt tot nieuwe vormen en texturen. Door het uitvergroten van een natuurlijke structuur bijvoorbeeld van een zeepok, ontstaat er een nieuw organisme. Door deze te plaatsen in een steriele omgeving, - bijvoorbeeld die van een galerie- ontstaat er een nieuwe habitat. ‘Het is juist door deze verwondering of afkeer dat men bewust wordt van de eigen relatie met het beeld en met zichzelf.’

In de lezing geeft Judy uitleg over haar keuze voor materiaal en uitgangspunt van minimalisatie. Vervolgens gaat zij dieper op in over de betekenis van de structuren in de natuur en hoe wij als mens een zoeken naar een harmonieus evenwicht met de directe natuur om ons heen.

‘Ik ervaar vooral de schoonheid en kracht van de ongebreidelde groei, die haaks staat op de menselijke neiging tot ordenen. Zelfs in haar sterven vertoont de natuur nog als schitterend. Maar wat verdwenen is, komt niet meer terug.’ (uit: Nico Out recensie expositie CBK de Bevelanden: Over schoonheid en verval. 16 juni 2018)

lamp en kap

lamp&kap


Lees meer
 over lamp&kap licht op zeeuws licht