Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Vraag en aanbod van en voor Zeeuwse kunstenaars

Deze pagina is bedoeld van en voor Zeeuwse kunstenaars.

Wilt u ook oproep plaatsen mail dan naar info@cbkzeeland.nl

_______________________________________________________________________

kunstschouw

Oproep Kunstschouw

10 t/m 18 juni 2023

Oproep inschrijving

De Stichting Kunstschouw Westerschouwen nodigt beeldende kunstenaars uit zich in te schrijven voor de selectieprocedure.
Een breed scala aan disciplines is welkom. Kwaliteit, originaliteit en vernieuwing zijn belangrijke criteria.

Lees verder...

_______________________________________________________________

logo Hulst Art

Open call Hulst Art

OPEN CALL voor professionele kunstenaars

HulstArt (podium voor hedendaagse kunst in Hulst) sluit op 1 november noodgedwongen haar deuren wegens sloop van het gebouw voor een nieuwbouwproject van appartementen.
Daarom roepen wij alle kunstenaars op om in deze twee laatste weken tussen zaterdag 15 t/m zondag 30 oktober te helpen om deze locatie waardig af te sluiten.
Wij vragen een actieve deelname rondom jouw kunstenaar zijn. Denk aan: de rol van curator/kunstenaar; performances houden; artist talks; workshops....
Wij bieden een open ruimte waar van alles mogelijk is.
Je kunt dus naast een publiek ook andere kunstenaars/kunstenmakers betrekken in jouw idee (REURING!).

HulstArt is een initiatief dat draait op vrijwilligers en incidentele projectsubsidies. Voor deze laatste actie is er (helaas) geen budget. We hopen en rekenen op de intrinsieke waarde en urgente intentie van de kunstenaars om met jouw deelname in deze museale expositieruimte, een hernieuwde start te laten zijn op een glorieus vervolg.

Praktisch:
Stuur je plan/idee met voorkeursdata vóór maandag10 oktober naar
werkgroephulstart@gmail.com

Maandag 10 oktober komt de werkgroep samen om vanuit alle ideeën een programma samen te stellen. Waarna de deelnemende kunstenaars verder geïnformeerd gaan worden.

_______________________________________________________________

logo Watersnoodmuseum

Open Call

Nooit meer een ramp als '53'

Kunstenaars gezocht voor tentoonstelling bij het Watersnoodmuseum in herdenkingsjaar 2023

Het Watersnoodmuseum, DE plek waar het verhaal van de Watersnoodramp van 1953 wordt verteld, zoekt voor een tentoonstelling in het herdenkingsjaar 2023, kunstwerken die bijdragen aan bewustwording rondom klimaatverandering en/of hoopvol naar de toekomst kijken.
Daarom opent zij een zogeheten open call, als oproep aan kunstenaars die zich aangesproken voelen door het thema.
Een idee insturen kan tot en met 11 november 2022.

Meer informatie is te vinden op onze website: Open Call – Watersnoodmuseum.

_______________________________________________________________

Boris Peeters, Christien van Driel

Boris Peeters, Lange Jan van Gent / Christien van Driel, Lente in de stad

Je doet het niet voor niets!
Teeken Akademie start crowdfunding campagne.

De Teeken Akademie is bijna een jaar geleden van start gegaan met het project Stadstekenaars. De reacties op het initiatief motiveren ons om door te gaan en verder te kijken, zeker nu we op de drempel van een nieuwe editie staan.

De Stadstekenaars Boris Peeters en Christien van Driel laten op hun eigen wijze van zich horen. Aan originaliteit geen gebrek. Hun verrassende kijk op Middelburg maakt tongen los en zal een aanwinst blijken op wat we met zijn allen al hebben aan tekeningen over de Zeeuwse hoofdstad. Want wat ze maken komt voor iedereen beschikbaar.

Zo’n project kost geld. Natuurlijk betaalt de Teeken Akademie een deel van de kosten. In het Prins Bernard Cultuurfonds en het Familiefonds Hurgronje hebben we voor dit jaar een partner gevonden. Daarmee zijn we er nog niet voor deze editie, laat staan voor 2023. We zoeken € 5000 om verder te kunnen. Iedereen kan daarbij helpen door een bedrag bij te dragen in onze crowdfunding campagne bij Voordekunst, te vinden op https://www.voordekunst.nl/projecten/13384-stadstekenaars-middelburg

Je doet het niet voor niets! Kijk maar eens.
____________________________________________________________________________

ZKK zoek...


Voor oudere kunstenaars?

De ZKK is toch voor oudere ervaren kunstenaars? Dat klopt maar dat willen we veranderen en verbreden. Wij hebben behoefte aan jongere kunstenaars met frisse nieuwe ideeën en we denken dat jongere kunstenaars hun voordeel kunnen doen bij de ZKK. Dus win-win. Ook van buiten Zeeland ben je van harte welkom! Maar de vergaderingen en exposities zijn wel vaak in Zeeland en er wordt verwacht dat je daar actief aan kan deelnemen. Waarom toch aanmelden als jongere kunstenaar?

ZKK


Waarom aanmelden?

1- We hebben ieder jaar drie tentoonstellingen. Een winterexpositie met nieuw werk in de Vleeshal van Middelburg. Een toplocatie. Een zomertentoonstelling ergens in Zeeland en soms daarbuiten. Met alles erop en eraan zoals pr, goed expositiemateriaal en goede contacten in de kunstwereld. In juli/augustus exposeren 1 of meerdere leden de laatste 2 jaar bij GalerieGerritse, een toonaangevende galerie aan de Londensekaai in Middelburg. Daarnaast exposeren leden met (niet-) leden, binnen en buiten Zeeland/Nederland
2- Je krijgt een buddy toegewezen die je helpt om het vak in de praktijk uit te voeren. Onze ervaring is dat de meeste academies zich vooral richten op het produceren van kunst maar minder op het management (Hoe krijg ik een poot aan de grond, hoe verkoop ik, hoe vind ik een atelier).
3- Je wordt vernoemd op onze website die vaak bekeken wordt. Waar ook de mogelijkheid is om je werk rechtstreeks te tonen en/of verkopen vanuit je atelier d.m.v. een filmpje. We zijn ook actief op sociale media.
4- Je krijgt een jongerenkorting op je lidmaatschap van 50% voor de eerste 3 jaar.
Grote namen gingen je voor zoals bijv. Ben d’Armagnac, Sarika Góth, Jan Haas, Hans Heeren, Louis Heymans, Wim Hofman, Reimond Kimpe, Guido Metsers, Antoine Mes, Gerard Menken, J.C.J. van Schagen enz.
Maar….
Je moet wel toelating doen. Waar 4 leden en een onafhankelijke voorzitter vooral kijken naar je potentie/mogelijkheden en authenticiteit. Een proefjaar is ook mogelijk. Ook nieuwere vormen van kunst zijn welkom zoals installatie, video, fotografie, design enz.

Voor meer info check onze website;
www.zeeuwsekunstkring.nl
Onze socials; @dezeeuwsekunstking
Of bel: 06-42741812

_______________________________________________________________

kerkje waterlandkerkje

Waterlandkerkje

Oproep
Vanaf 2002 organiseren we elke zomer in het Kerkje van Waterlandkerkje exposities met werk van kunstenaars. Helaas in 2020 door het Corona gebeuren helaas niet maar nu weer met volle kracht.

Waterlandkerkje is een klein dorp in Zeeuws Vlaanderen, dicht bij de grens van Vlaanderen (België) De zeven exposities duren 8 dagen en trekken belangstelling van mensen uit de streek en van vele de toeristen die veelal de kust bezoeken. In de bijlage het overzicht van de exposities van dit jaar.

Wilt u deze informatie delen met uw contacten en mogelijk kunstenaars informeren over de mogelijkheid om bij ons te exposeren.

Met vriendelijke groet,
Peter Hofstede
Website: https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl/
mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

_______________________________________________________________