Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Vraag en aanbod van en voor Zeeuwse kunstenaars

Deze pagina is bedoeld van en voor Zeeuwse kunstenaars.

Wilt u ook oproep plaatsen mail dan naar info@cbkzeeland.nl

_______________________________________________________________________

logo Veere

Oproep Gemeente Veere

Oproep kunst in de kern Aagtekerke
Twee werelden die samen thuiskomen in Aagtekerke.

Opdracht
Een kunstwerk dat past bij het DNA van de Kern Aagtekerke van de gemeente Veere.

Procedure
Professionele kunstenaars, die belangstelling hebben voor deze opdracht, nodigen wij uit om uiterlijk 11 juni 2023 documentatiemateriaal te mailen naar sf.crielaard@veere.nl. U krijgt een bevestiging van ontvangst. Kunt u geen documentatiemateriaal mailen? Dan kunt u dit ook per post opsturen naar onderstaand adres. Maximaal 3 kunstenaars worden geselecteerd voor het maken van een schetsontwerp. Per schetsontwerp is een vergoeding van € 1.000 exclusief BTW beschikbaar.

Gegevens
Bij uw aanmelding stuurt u ons de volgende gegevens op:
- Een A4 met relevante gegevens over opleiding en beroepspraktijk met korte motivatie.
- Recente foto- en tekstdocumentatie van referentieobjecten.
- Stuurt u documentatiemateriaal per post? Voor zie dan alle gegevens van uw naam en adres. Na de selectie worden uw gegevens retour gestuurd.

Vragen
Voor meer informatie kunt u bellen met de contactpersoon van de Kunst Adviescommissie, Sylvia Crielaard via 0118 555 278 of per mail naar sf.crielaard@veere.nl

De gegevens zenden naar:

Gemeente Veere
T.a.v. Mevrouw Sylvia Crielaard
Postbus 1000
4357 ZV Domburg

_______________________________________________________________

oog voor impuls

Zelfverzekerd regeling

De Zaak Nu
Oog voor Impuls | Nieuws van de Taskforce

Als je ziek bent en tijdelijk niet kunt werken mis je omzet en inkomen. De overheid wil graag stimuleren dat zzp’ers of werkenden met een hybride beroepspraktijk in de creatieve en culturele sector zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en heeft daarom voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Op de website van Oog voor Impuls kun je lezen hoe je een tijdelijke bijdrage kunt krijgen in de kosten voor deze verzekering of een fonds, ook met terugwerkende kracht.

Heb je nog geen verzekering afgesloten of neem je nog niet deel aan een fonds maar ga je dit wel doen? Ook dan kun je een bijdrage krijgen zodra je de verzekering hebt afgesloten of je bent gaan deelnemen aan het fonds. De regeling staat open voor iedereen die als zzp’er in de culturele of creatieve sector werkzaam is.

De link naar de spelregels vind je hier.

_______________________________________________________________

Boris Peeters, Christien van Driel

Boris Peeters, Lange Jan van Gent / Christien van Driel, Lente in de stad

Je doet het niet voor niets!
Teeken Akademie start crowdfunding campagne.

De Teeken Akademie is bijna een jaar geleden van start gegaan met het project Stadstekenaars. De reacties op het initiatief motiveren ons om door te gaan en verder te kijken, zeker nu we op de drempel van een nieuwe editie staan.

De Stadstekenaars Boris Peeters en Christien van Driel laten op hun eigen wijze van zich horen. Aan originaliteit geen gebrek. Hun verrassende kijk op Middelburg maakt tongen los en zal een aanwinst blijken op wat we met zijn allen al hebben aan tekeningen over de Zeeuwse hoofdstad. Want wat ze maken komt voor iedereen beschikbaar.

Zo’n project kost geld. Natuurlijk betaalt de Teeken Akademie een deel van de kosten. In het Prins Bernard Cultuurfonds en het Familiefonds Hurgronje hebben we voor dit jaar een partner gevonden. Daarmee zijn we er nog niet voor deze editie, laat staan voor 2023. We zoeken € 5000 om verder te kunnen. Iedereen kan daarbij helpen door een bedrag bij te dragen in onze crowdfunding campagne bij Voordekunst, te vinden op https://www.voordekunst.nl/projecten/13384-stadstekenaars-middelburg

Je doet het niet voor niets! Kijk maar eens.
____________________________________________________________________________

ZKK zoek...


Voor oudere kunstenaars?

De ZKK is toch voor oudere ervaren kunstenaars? Dat klopt maar dat willen we veranderen en verbreden. Wij hebben behoefte aan jongere kunstenaars met frisse nieuwe ideeën en we denken dat jongere kunstenaars hun voordeel kunnen doen bij de ZKK. Dus win-win. Ook van buiten Zeeland ben je van harte welkom! Maar de vergaderingen en exposities zijn wel vaak in Zeeland en er wordt verwacht dat je daar actief aan kan deelnemen. Waarom toch aanmelden als jongere kunstenaar?

ZKK


Waarom aanmelden?

1- We hebben ieder jaar drie tentoonstellingen. Een winterexpositie met nieuw werk in de Vleeshal van Middelburg. Een toplocatie. Een zomertentoonstelling ergens in Zeeland en soms daarbuiten. Met alles erop en eraan zoals pr, goed expositiemateriaal en goede contacten in de kunstwereld. In juli/augustus exposeren 1 of meerdere leden de laatste 2 jaar bij GalerieGerritse, een toonaangevende galerie aan de Londensekaai in Middelburg. Daarnaast exposeren leden met (niet-) leden, binnen en buiten Zeeland/Nederland
2- Je krijgt een buddy toegewezen die je helpt om het vak in de praktijk uit te voeren. Onze ervaring is dat de meeste academies zich vooral richten op het produceren van kunst maar minder op het management (Hoe krijg ik een poot aan de grond, hoe verkoop ik, hoe vind ik een atelier).
3- Je wordt vernoemd op onze website die vaak bekeken wordt. Waar ook de mogelijkheid is om je werk rechtstreeks te tonen en/of verkopen vanuit je atelier d.m.v. een filmpje. We zijn ook actief op sociale media.
4- Je krijgt een jongerenkorting op je lidmaatschap van 50% voor de eerste 3 jaar.
Grote namen gingen je voor zoals bijv. Ben d’Armagnac, Sarika Góth, Jan Haas, Hans Heeren, Louis Heymans, Wim Hofman, Reimond Kimpe, Guido Metsers, Antoine Mes, Gerard Menken, J.C.J. van Schagen enz.
Maar….
Je moet wel toelating doen. Waar 4 leden en een onafhankelijke voorzitter vooral kijken naar je potentie/mogelijkheden en authenticiteit. Een proefjaar is ook mogelijk. Ook nieuwere vormen van kunst zijn welkom zoals installatie, video, fotografie, design enz.

Voor meer info check onze website;
www.zeeuwsekunstkring.nl
Onze socials; @dezeeuwsekunstking
Of bel: 06-42741812

_______________________________________________________________

kerkje waterlandkerkje

Waterlandkerkje

Oproep
Vanaf 2002 organiseren we elke zomer in het Kerkje van Waterlandkerkje exposities met werk van kunstenaars. Helaas in 2020 door het Corona gebeuren helaas niet maar nu weer met volle kracht.

Waterlandkerkje is een klein dorp in Zeeuws Vlaanderen, dicht bij de grens van Vlaanderen (België) De zeven exposities duren 8 dagen en trekken belangstelling van mensen uit de streek en van vele de toeristen die veelal de kust bezoeken. In de bijlage het overzicht van de exposities van dit jaar.

Wilt u deze informatie delen met uw contacten en mogelijk kunstenaars informeren over de mogelijkheid om bij ons te exposeren.

Met vriendelijke groet,
Peter Hofstede
Website: https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl/
mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

_______________________________________________________________