Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Vraag en aanbod van en voor Zeeuwse kunstenaars

Deze pagina is bedoeld van en voor Zeeuwse kunstenaars.

Wilt u ook oproep plaatsen mail dan naar info@cbkzeeland.nl

_______________________________________________________________________

logo mondriaanfonds - oranje

Mondriaanfonds on tour

Vlissingen 25 september a.s.

De komende maanden gaat het Mondriaan Fonds on tour door het land. We gaan langs alle provincies. Op 25 september zijn we in Vlissingen. Ben je professioneel werkzaam in de beeldende kunst- en/of erfgoedsector? Bijvoorbeeld als beleidsmaker cultuur bij de gemeente / provincie, als zelfstandig kunstenaar of als medewerker bij een instelling of een kunstpodium? Meld je dan nu aan voor het programma in het Maritiem Muzeeum Zeeland.

De bijeenkomst bestaat uit een inloopspreekuur (13.00 – 14.30 uur) en een plenair programma (15.00 – 17.00 uur).

Voor meer informatie en om aan te melden klik hier!

______________________________________________________________

Als kunstenaar betaald lesgeven

Oproep van Leen van Duivendijk

Verrijking van de
Zeeuwse
Onderwijsarbeidsmarkt

Zoals iedereen ondertussen wel weet is er een enorme arbeidskrapte in het onderwijs. In Zeeland is men op zoek naar mensen uit de sport- en kunstwereld om enkele lessen per week te gaan geven op basisscholen. Ik ben gevraagd om zitting te nemen in een projectgroep (VZO, wat staat voor Verrijking van de Zeeuwse Onderwijsarbeidsmarkt) en kunstenaars te interesseren voor deeltijd-kunstdocentschap op enkele basisscholen in Middelburg en op Noord-Beveland, nog op basis van een proef. Het is de bedoeling dat je dan in schooljaar 23-24 als ‘ondersteuner’ meedraait en lessen geeft, eerst nog onder begeleiding van een docent en in dat jaar je onderwijsbevoegdheid haalt via de Hogeschool Zeeland in Vlissingen die een nieuwe opleiding hiervoor op gaat zetten. Je krijgt dan 50% subsidie voor die opleiding en op de basisschool ga je van start in schaal 6. Als je eenmaal bevoegd bent voor het onderwijs, kun je zelfstandig, je vak geven voor schaal 10. Altijd eerst op tijdelijke basis en na een jaar, als het bevalt, mogelijk een 'benoeming voor onbepaalde tijd', dus vast op een of meerdere scholen.

Je hebt dan voor een deel een vast inkomen en er blijft veel tijd over voor je vrije werk of ander projectwerk. Aan beide pilots doen drie scholen mee. We hopen geïnteresseerden in deze pilots zo snel mogelijk in het nieuwe schooljaar, maar uiterlijk na de herfstvakantie in te kunnen zetten. Naast beeldende kunst is er ook ruimte voor fotografie, architectuur, theater, dans, muziek, enz. Wil je door mij verder vrijblijvend geïnformeerd worden? Mail me dan via info@leenvanduivendijk.nl

Geef mijn mailadres gerust aan andere belangstellenden door.
Als de pilot slaagt wordt dit model in heel Zeeland uitgerold. Zegt het voort.

_______________________________________________________________

oog voor impuls

Zelfverzekerd regeling

De Zaak Nu
Oog voor Impuls | Nieuws van de Taskforce

Als je ziek bent en tijdelijk niet kunt werken mis je omzet en inkomen. De overheid wil graag stimuleren dat zzp’ers of werkenden met een hybride beroepspraktijk in de creatieve en culturele sector zich verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid en heeft daarom voor een bepaalde periode een stimuleringsbudget vrijgemaakt. Op de website van Oog voor Impuls kun je lezen hoe je een tijdelijke bijdrage kunt krijgen in de kosten voor deze verzekering of een fonds, ook met terugwerkende kracht.

Heb je nog geen verzekering afgesloten of neem je nog niet deel aan een fonds maar ga je dit wel doen? Ook dan kun je een bijdrage krijgen zodra je de verzekering hebt afgesloten of je bent gaan deelnemen aan het fonds. De regeling staat open voor iedereen die als zzp’er in de culturele of creatieve sector werkzaam is.

De link naar de spelregels vind je hier.

_______________________________________________________________

Boris Peeters, Christien van Driel

Boris Peeters, Lange Jan van Gent / Christien van Driel, Lente in de stad

Je doet het niet voor niets!
Teeken Akademie start crowdfunding campagne.

De Teeken Akademie is bijna een jaar geleden van start gegaan met het project Stadstekenaars. De reacties op het initiatief motiveren ons om door te gaan en verder te kijken, zeker nu we op de drempel van een nieuwe editie staan.

De Stadstekenaars Boris Peeters en Christien van Driel laten op hun eigen wijze van zich horen. Aan originaliteit geen gebrek. Hun verrassende kijk op Middelburg maakt tongen los en zal een aanwinst blijken op wat we met zijn allen al hebben aan tekeningen over de Zeeuwse hoofdstad. Want wat ze maken komt voor iedereen beschikbaar.

Zo’n project kost geld. Natuurlijk betaalt de Teeken Akademie een deel van de kosten. In het Prins Bernard Cultuurfonds en het Familiefonds Hurgronje hebben we voor dit jaar een partner gevonden. Daarmee zijn we er nog niet voor deze editie, laat staan voor 2023. We zoeken € 5000 om verder te kunnen. Iedereen kan daarbij helpen door een bedrag bij te dragen in onze crowdfunding campagne bij Voordekunst, te vinden op https://www.voordekunst.nl/projecten/13384-stadstekenaars-middelburg

Je doet het niet voor niets! Kijk maar eens.
____________________________________________________________________________

ZKK zoek...


Voor oudere kunstenaars?

De ZKK is toch voor oudere ervaren kunstenaars? Dat klopt maar dat willen we veranderen en verbreden. Wij hebben behoefte aan jongere kunstenaars met frisse nieuwe ideeën en we denken dat jongere kunstenaars hun voordeel kunnen doen bij de ZKK. Dus win-win. Ook van buiten Zeeland ben je van harte welkom! Maar de vergaderingen en exposities zijn wel vaak in Zeeland en er wordt verwacht dat je daar actief aan kan deelnemen. Waarom toch aanmelden als jongere kunstenaar?

ZKK


Waarom aanmelden?

1- We hebben ieder jaar drie tentoonstellingen. Een winterexpositie met nieuw werk in de Vleeshal van Middelburg. Een toplocatie. Een zomertentoonstelling ergens in Zeeland en soms daarbuiten. Met alles erop en eraan zoals pr, goed expositiemateriaal en goede contacten in de kunstwereld. In juli/augustus exposeren 1 of meerdere leden de laatste 2 jaar bij GalerieGerritse, een toonaangevende galerie aan de Londensekaai in Middelburg. Daarnaast exposeren leden met (niet-) leden, binnen en buiten Zeeland/Nederland
2- Je krijgt een buddy toegewezen die je helpt om het vak in de praktijk uit te voeren. Onze ervaring is dat de meeste academies zich vooral richten op het produceren van kunst maar minder op het management (Hoe krijg ik een poot aan de grond, hoe verkoop ik, hoe vind ik een atelier).
3- Je wordt vernoemd op onze website die vaak bekeken wordt. Waar ook de mogelijkheid is om je werk rechtstreeks te tonen en/of verkopen vanuit je atelier d.m.v. een filmpje. We zijn ook actief op sociale media.
4- Je krijgt een jongerenkorting op je lidmaatschap van 50% voor de eerste 3 jaar.
Grote namen gingen je voor zoals bijv. Ben d’Armagnac, Sarika Góth, Jan Haas, Hans Heeren, Louis Heymans, Wim Hofman, Reimond Kimpe, Guido Metsers, Antoine Mes, Gerard Menken, J.C.J. van Schagen enz.
Maar….
Je moet wel toelating doen. Waar 4 leden en een onafhankelijke voorzitter vooral kijken naar je potentie/mogelijkheden en authenticiteit. Een proefjaar is ook mogelijk. Ook nieuwere vormen van kunst zijn welkom zoals installatie, video, fotografie, design enz.

Voor meer info check onze website;
www.zeeuwsekunstkring.nl
Onze socials; @dezeeuwsekunstking
Of bel: 06-42741812

_______________________________________________________________

kerkje waterlandkerkje

Waterlandkerkje

Oproep
Vanaf 2002 organiseren we elke zomer in het Kerkje van Waterlandkerkje exposities met werk van kunstenaars. Helaas in 2020 door het Corona gebeuren helaas niet maar nu weer met volle kracht.

Waterlandkerkje is een klein dorp in Zeeuws Vlaanderen, dicht bij de grens van Vlaanderen (België) De zeven exposities duren 8 dagen en trekken belangstelling van mensen uit de streek en van vele de toeristen die veelal de kust bezoeken. In de bijlage het overzicht van de exposities van dit jaar.

Wilt u deze informatie delen met uw contacten en mogelijk kunstenaars informeren over de mogelijkheid om bij ons te exposeren.

Met vriendelijke groet,
Peter Hofstede
Website: https://kerkjewaterlandkerkje.vpweb.nl/
mail: waterlandkerkje@zeeuwsekerken.nl

_______________________________________________________________