Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Zeeuwse Architectuurprijs 2024

Ruimte maken, ruimte laten

Zeeuwse Architectuurprijs 2024

Stuur uw voorstellen in voor 4 maart 2024!

Nationale Dag van de Architectuur 15 - 16 juni 2024 

Zeeuwse Architectuurprijs 2024

CBK Zeeland organiseert zoals elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de lokale media, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs 2024’ (realisaties van 2023). De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de gelegenheid van de nationale Dag van de Architectuur. Het thema is 'Ruimte maken, ruimte laten'. Alle type projecten zijn welkom.

ZLM

ZLM Veiligheidscentrum in Goes door Bladgroen architectuur, winnaars 2023

Uitnodiging

Graag nodigen wij iedereen uit - architecten, aannemers, ontwikkelaars, leveranciers, maar ook het algemene publiek - om uiterlijk 4 maart 2024 een project voor te dragen dat u het mooiste bouwwerk van Zeeland van het afgelopen jaar vindt. Het kan daarbij gaan om bouwwerken (nieuw en renovatie), stedenbouwkundige projecten (wijken en openbare ruimten), en landschapsinrichting (groen- en infrastructuur).

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen de waarde zien van een kwalitatieve leefomgeving en de hedendaagse Zeeuwse architectuur zichtbaar, toegankelijk en bespreekbaar maken. Met uw inzendingen maken we een mooie lijst van de realisaties uit 2023. Op vrijdag 14 juni, de dag voorafgaand op de Nationale Dag van de Architectuur 2024, zullen we de vijf genomineerde vakjury-projecten bezoeken voor een definitief oordeel. Aansluitend zal de prijsuitreiking van de Juryprijs en de Publieksprijs plaatsvinden. 

Inzending

We verwachten uw inzending uiterlijk 4 maart 2024, per email naar cweiler@cbkzeeland.nl idealiter met de volgende gegevens: foto’s, korte toelichting, naam opdrachtgever, programma, locatie, m2 en bouwpartners.

Hier volgen puntsgewijs de criteria voor uw inzending:
- Gelegen in Zeeland;
- Gerealiseerd in 2023;
- Bouwwerken (nieuw en renovatie);
- Stedenbouwkundige projecten (wijken en openbare ruimten);
- Landschapsinrichting (groen- en infrastructuur);
- Vermelding van ontwerper en uitvoerder (niet per sé Zeeuws).

Inzenden van uw voorstel naar: cweiler@cbkzeeland.nl

logo Zeeuws Architectenplatform
logo CBK 2017