Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Saeftinghe 2021

Saeftinghe 2021

Nieuw Zeeuws Landschap - Weids en Intiem
____________________________________________

Op 22 april vond de kick-off plaats van een kunstverkenning in het Grenspark Groot Saeftinghe. Deze bijeenkomst was besloten, maar in de loop van het jaar volgen ook openbare bijeenkomsten, waarbij iedereen die wil, kan aansluiten.

Met dit project wordt de vrijheid en verbondenheid onderzocht van mensen en plekken in het Zeeuwse landschap op de grens van Zeeuws- en Oost-Vlaanderen.

Saeftinghe 4

Foto Sebastian Steveniers voor De Standaard

CBK Zeeland staat aan de lat van dit project en werkt nauw samen met het Grenspark.
Experts en streekholders uit het gebied nemen de kunstenaars (makers) Nel Bonte, Bruno Slagboom, Vos Broekema en Joost Adriaanse mee in de wereld van het Grenspark. In verschillende bijeenkomsten worden zij ondergedompeld. Zo zullen de makers meerdere bezoeken brengen aan de grensregio en daar met studenten aan hun onderzoeken en ontwerpen werken. Wat er uit het proces komt is nog een verrassing, zowel voor ons als voor de makers.

De centrale vraag tijdens dit proces is: “Hoe maak je met lokale mensen, verhalen, materialen en technieken een betere toekomst?” De resultaten bieden nieuwe mogelijkheden voor lokale waardeontwikkeling en een duurzaam evenwicht tussen natuur en cultuur in het Zeeuws-­Vlaamse en Oost-Vlaamse landschap.

Saeftinghe 6

Fotografie: Sven Dullaert

Grenspark Groot Saeftinghe biedt ruimte voor kunst

Lees verder...

Wilt u op de hoogte blijven van dit project volg ons dan op sociale media en/of schrijf u in voor de nieuwsbrief.

partners Saeftinghe 2021

Partners