Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Welkom in Waterland

Terug naar archief

Zeeuwse Architectuurprijs 2023
Nationale Dag van de Architectuur 16 juni 2023.

Nye-uus

Sociale woningbouw, Nye-uus in Grijpskerke door WTS architecten, winnaar vakjury 2022

Zeeuwse Architectuurprijs 2023

CBK Zeeland organiseert zoals elk jaar, samen met het Zeeuws Architectenplatform en de PZC, de ‘Zeeuwse Architectuurprijs 2023’ (realisaties van 2022). De prijsuitreiking zal plaatsvinden bij de gelegenheid van de nationale Dag van de Architectuur. Het thema “Welkom in Waterland” combineert de ontvangstfunctie die ruimtelijk ontwerp dient en de herdenking van de ramp 70 jaar geleden. Hoe combineren we een welkom voor iedereen in de Zeeuwse regio waarin water zo’n grote rol speelt. Deze onderwerpen vormen de basis van de jurering van de inzendingen. 

logo zap-pzc-cbk

Uitnodiging

Iedereen was uitgenodigd - architecten, aannemers, ontwikkelaars, leveranciers - om uiterlijk 27 maart een inzending te doen van het mooiste bouwwerk van Zeeland van het afgelopen jaar. Het gaat om bouwwerken (nieuw en renovatie), stedenbouwkundige projecten (wijken en openbare ruimten), en landschapsinrichting (groen- en infrastructuur).

We willen graag dat zoveel mogelijk mensen de waarde zien van een mooie leefomgeving en de hedendaagse Zeeuwse architectuur zichtbaar, toegankelijk en bespreekbaar maken. Met de inzendingen maken we een mooie lijst van de realisaties uit 2022. Deze lijst zal online worden gepubliceerd door de PZC, met een stem-module, zodat het publiek zich kan uitspreken. Op vrijdag 16 juni, de dag voorafgaand aan de Nationale Dag van de Architectuur 2023 op zaterdag 17 juni, zullen we de vijf genomineerde vakjury-projecten bezoeken met de vakjury voor een definitief oordeel. Aansluitend zal de prijsuitreiking van de Juryprijs en de Publieksprijs plaatsvinden. De beide winnaars zullen worden gepubliceerd in de PZC.

Vakjury DvdA 2023

Vakjury

De vakjury bestaat uit de volgende personen

Dayne van Dijk, HZ Bouwkunde en bouwbedrijf Fraanje, Middelburg,
Henk Hartzema, Studio Hartzema, Rotterdam
Karen Nije - Winnaar in 2022, WTS Architecten, Vlissingen
Maike Warmerdam, BoschSlabbers landschapsarchitecten, Den Haag
Christiaan Weiler – secretaris. Coördinator architectuur, CBK Zeeland