Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Wij zijn de makers

Aanmelding gesloten!

Terug naar Archief
wij zijn de makers


Met het nieuwe project ‘Wij zijn de makers' gaat CBK Zeeland de Zeeuwse makers promoten en toeschouwers meenemen in de makers-praktijken, denkwijze en dromen voor de toekomst. Wij willen laten zien hoe veelvoudig en divers de Zeeuwse makers zijn.
De term makers wordt veel gebruikt als verzamelnaam om een groot scala van creatieve beroepen aan te duiden. Denk bijvoorbeeld aan kunstenaars, vormgevers en designers, maar ook aan architecten. De provincie Zeeland telt veel professionele makers. Wie zijn de Zeeuwse makers? Hoe werken zij en wat is hun motivatie? Daar willen we met ‘Wij zijn de makers’ een antwoord op gegeven.

bord

Wat gaan we doen?

Wij zijn op zoek naar twintig Zeeuwse makers die deel willen nemen aan dit project.

Vijf film- en documentairemakers krijgen de opdracht ieder vier mini-documentaires te maken van professionele makers. Deze serie van twintig portretten zal gedeeld worden met een groot publiek via de social media-accounts. De films zullen op alle plaatsen waar mogelijk is getoond worden. Hiervoor zijn ook zijn enkele televisiekanalen benaderd om te participeren in dit project.

Wie komen hiervoor in aanmerking?

Alle makers die bij ons staan ingeschreven en zichtbaar zijn op de website kunnen zich aan melden voor dit project. Na de deadline van 7 mei zal er een loting plaatsvinden, waarbij er rekening gehouden wordt met spreiding over de verschillende Zeeuwse regio’s en leeftijden. De geselecteerde makers krijgen naast een kleine vergoeding ook beschikking over hun film en vrij gebruik hiervan voor eigen doeleinden.

Bent u actief bezig als maker en wilt u meedoen aan dit project: meld u dan aan vóór 7 mei 2021 via info@cbkzeeland.nl
Check gelijk ook even uw persoonlijke pagina op onze website. Zorg ervoor dat alle basisgegevens correct zijn.


Heeft u nog vragen?

Neem telefonisch contact op met 0118-611443 en vraag naar Pleun Meijer of mail uw vraag naar info@cbkzeeland.nl