Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Lezing- debat 1 maart 2023

1 maart 2023 - 19:00 - 21:00 uur

Dockwize
Edisonweg 41b, Vlissingen

HARTELIJK WELKOM!

Point Haut St-Pierre-des-Corps 2014

Point Haut St-Pierre-des-Corps 2014

EEN BROEDPLAATS. HOE WERKT DAT?

Integrale binnenstedelijke gebieds-ontwikkeling: wat is dat, hoe doe je dat? En dan ook: wie kan dat, waar kan dat en wanneer en waarom zou je dat doen?

Voor de duurzame binnenstad van de toekomst praat iedereen over samenwerken en innoveren. Maar alles staat onder spanning: ondernemers zitten met energieprijzen en personeelsgebrek, kunstenaars en cultuurprofessionals zoeken naar werkruimte en opdrachten. Samenwerken is zo makkelijk nog niet. Maar er zijn plekken waar het lukt dat beide beroepsgroepen hun eigen praktijk bestendigen, elkaars levendigheid versterken en ook die van hun omgeving - een broedplaats. Hoe werkt dat?

CCB lezing 1 maart 2023

Masja Ottenheim. Lambert de Pater, Guido Marchena, Roswita Warmerdam

De sprekers

  • Masja Ottenheim – Kunstenaar en oprichter DOOR, Dordrecht
  • Lambert de Pater – Kunst&Cultuur en MKB, Triodos bank, Zeist
  • Guido Marchena -  Cultuurfonds Leiden, onder voorbehoud
  • Roswita Warmerdam – Directeur-eigenaar Vechtclub, Utrecht

Creative City Boost

Het EU project Creative City Boost voert een activiteitenprogramma uit dat creatieve professionals en middenstanders stimuleert om samen een waardevol aanbod te maken en de Zeeuwse samenleving te verduurzamen. De beoogde verduurzaming is economisch, ecologisch en sociaal, en het presenteert zich zowel in de fysieke binnenstad als online - met name sinds de pandemie. Om deze samenhangende cluster van doelstellingen beter te begrijpen, zullen we de onderwerpen afzonderlijk bespreken. Maar deze debatsessie heeft de focus op gecombineerde activiteiten in culturele en ondernemende broedplaatsen, met de volgende vraag:

"Hoe werken partijen met zulke verschillende praktijken en agenda’s – als cultuur, ondernemen, overheid en finance – op één plek samen aan duurzame ontwikkelingen voor stad en gemeenschap?"

Lees meer op Creative City Boost

logo's ccb