Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Waterveiligheidscongres 2015,

- Watersafety world wide-

Het Watersnoodmuseum organiseert van 16 t/m 18 November 2015 opnieuw een Waterveiligheidscongres. Drie dagen lang worden studenten, professionals uit het werkveld en een breed geïnteresseerd publiek bijeengebracht om actuele thema’s omtrent waterveiligheid te bespreken. Vanuit haar jaarprogramma architectuur ondersteunt CBK Zeeland het congres door de aanwezigen te inspireren om de thematiek op creatieve wijze te benaderen.

Waterveiligheidscongres 1
Waterveiligheidscongres 2

Het overkoepelende thema van dit jaar is Internationaal. Nederland staat internationaal op de kaart als waterland, en Nederlandse ingenieurs worden vaak gevraagd voor grote uitdagende opdrachten in het buitenland. Dit werk aan bijzondere projecten in uiteenlopende gebieden en omstandigheden zorgt voor een verbreding van het blikveld en frisse ideeën. Gedurende het congres worden toonaangevende professionals gevraagd naar hun ervaringen in het buitenland, en reflecteren we op de wijze waarop we hiervan kunnen leren in onze eigen unieke Delta.

Is New York veilig? Na de recente overstromingen schrijft New York op advies van Henk Ovink een grote ontwerpwedstrijd uit om de stad te beschermen. Henk Ovink is nu door de rijksoverheid benoemd tot Watergazant -boegbeeld van de watersector-. Bijna alle winnende projecten van de ontwerpwedstijd voor New York hebben een Nederlandse inbreng. Kristian Koreman van Rotterdams ontwerpbureau Zus komt praten over zijn winnende idee om de miljoenenstad te beschermen. Zal Venetië blijven bestaan? Om deze prachtige Italiaanse stad te behouden moet er grootschalig actie ondernomen worden, Peter van Westendorp van bouwbedrijf Strukton spreekt over het innovatieve MOSE-project om de stad te beschermen en de rol van Strukton hierbij. Wat kan China leren van Nederland? Nadat de Chinese provincie Zhejiang is getroffen door orkaan Fitow neemt een Nederlands publiek-privaat samenwerkingsverband uit de watersector - het Dutch Risk Reduction-Team - de schade op en komt met adviezen. Verder komen onder meer projecten uit Texas, Bangladesh, de Balkan, Indonesië, België en natuurlijk Nederland aan bod.

Waterveiligheidscongres 3

 

De drie congresdagen hebben allemaal een eigen thema. Maandag 16 November heeft als thema preventie: welke vernieuwende maatregelen worden internationaal genomen om het water buiten de deur te houden? Dinsdag 17 November heeft als thema beleid: op welke wijze wordt waterveiligheidsbeleid op verschillende plaatsen en middels grote samenwerkingsverbanden ingevuld? Woensdag 18 November heeft als thema emergency response: wat doen we wanneer het ondanks alle inspanningen toch mis gaat? Iedere dag bestaat uit verschillende lezingen en een workshop om zelf met de materie aan de slag te gaan.

Aanmelden

Aanmelden of meer informatie over de sprekers?  

lees verder...