Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Finissage Zeeuwse Lichting 2020

Finissage Zeeuwse Lichting 2020

27 augustus 17:00 uur

Marit en Jona Biemans

vrijdag 27 augustus 2021
vanaf 17.00 uur
locatie: Balans 17 te Middelburg

De kunstenaars van de Zeeuwse Lichting 2020 hebben tot 20 augustus gewerkt in het zomeratelier 2021 van CBK Zeeland. 

vrijdag 27 augustus gaan de kunstenaars in gesprek met de gasten over hun ervaringen afgelopen periode. Hoe hebben zij de afgelopen turbulente tijd ervaren en wat nemen zij hiervan mee? Loek Grootjans, moderator van Kunstenaar 4.0, zal het gesprek in goede banen leiden.

In verband met de Corona- restricties kunnen wij 20 gasten (naast de kunstenaars) ontvangen. Wil je erbij zijn, meld je dan aan via info@cbkzeeland.nl voor 26 augustus. Je ontvangt dat een bevestiging.

Het resultaat is daarna nog te zien t/m 17 september 2021.

'T O N V E R W A C H T E

13 maart 2020; op vrijdag de dertiende werd bekend gemaakt dat de hogescholen en universiteiten moesten sluiten in verband met de oprukkende pandemie. Zo ook de kunstacademies, een paar maanden voor het afstuderen waarbij de werkplaatsen en de ateliers werden ingeruild voor kleine studentenkamers.

Zeeuwse Lichting 2020


Onmogelijk leek het, een zware wolk die zich samenpakte terwijl de dagen zich langzaam maar zeker vulden met de ene Zoom-meeting na de andere. De scherm- uren begonnen flink op te lopen. Maar juist het beperkte kader waarin gewerkt diende te worden, bood onverwachte mogelijkheden. Voor Marit Adriaanse, Jona Biemans, Marit Biemans, Daan Haak, en Puck Kroon werd het – weliswaar op andere wijze dan verwacht – een vruchtbare periode.

De isolatie bracht de vrijheid om te herzien welke interne behoeftes er lagen en hoe juist de beperkingen van een sociaal leven de ruimte konden geven om te ontdekken en te onderzoeken wat er wél nog mogelijk was, in plaats van te benadrukken wat er niet meer kon. Anderhalf jaar later en de wereld lijkt haar deuren voorzichtig weer te openen, de kaders vervallen. Hoe ga je om met de overvloed? Adriaanse, de zusjes Biemans, Haak en Kroon vormen deze zomer een tentoonstelling bestaande uit afstudeerwerken, experimenten en nieuw werk, waarin de onverwachte gift die de beperkingen met zich mee brachten zichtbaar gemaakt wordt: herontdekking staat centraal.

Deelnemende kunstenaars