Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Architectentafel 5 - 13 december 2023

5e Architectentafel 2023 op 13 december a.s.

Thema 2023 'WATER'

UITNODIGING 
voor de 5e Architectentafel van 2023 met
Taco Vergeer, directeur Projecten bij Boskalis Nederland

Datum: woensdag 13 december van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg

logo ATZ

De inrichting van de Zeeuwse delta staat voor grootschalige uitdagingen en veranderingen. Als water en bodem sturend zijn voor de toekomst van Zeeland, waar moeten we dan bouwen, en wat? Bij de afgelopen vier Architectentafels bespraken vier ontwerpers dat vanuit vier verschillende schaalniveaus en met het uitgangspunt dat bodem en water met elkaar verzoend moeten worden. Uit hun lezingen zijn vier vragen geformuleerd die we voorleggen aan een vertegenwoordiger van de opdrachtgevende wereld. Dit keer is Taco Vergeer van Boskalis daarvoor de genodigde. Aan hem vragen we welke ontwerpprincipes hem kunnen helpen bij het uitvoeren van de opdrachten die Boskalis verwerft. Op welke manier kunnen bestaande condities (ecologisch, cultuur-historisch, economisch en technisch) het werk makkelijker en beter maken? Patricia van den Berge, de getuige dit jaar, de eerdere sprekers en het publiek zullen ingaan op de inzichten en suggesties om samen werkbare uitgangspunten voor ruimtelijke transformaties te formuleren.

Water

Het thema van de serie van dit jaar - 70 jaar na de ramp van 1953 - is 'water'. Dit typische Zeeuwse ruimtelijke element speelt een grote rol in de inrichting van de regio. En landelijk, dus ook voor #Zeeland, is het uitgangspunt omarmd dat 'bodem en water sturend' moet zijn in ruimtelijk inrichting. Het is in vier lezingen besproken - elke lezing een ander schaalniveau: #Landschap, #Stedenbouw, #Gebiedsontwikkeling en #Gebouw.
Klik hier voor het overzicht! 

Taco Vergeer

Taco Vergeer

Taco Vergeer is Directeur Projecten bij Boskalis Nederland en betrokken bij vele bekende grote waterwerken zoals het programma 'Ruimte voor de Rivier', Markermeerdijken, de Markerwadden en het Brouwerseiland”.

Hartelijk welkom!

Datum: woensdag 13 december van 17.00 tot 19.00 uur.
Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 Middelburg
gratis toegang, borrel na afloop

bna-zap-cbk