Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Het borrelt in het architectencafe

WEDEROPBOUWKUNST

Architectuur en beeldende kunst stond centraal in het architectencafé van 12 december. Architecten hebben het belang van beeldende kunst en vormgeving door alle perioden heen in meer of mindere mate erkent. Zelfs in de wederopbouwperiode toen de middelen schaars waren lijkt dit gebrek aan middelen te worden goed gemaakt door de toegepaste kunst in vele gebouwen. Mozaiken, reliefs en spaarzame ornamenten werden aan de zakelijke architectuur toegevoegd. Deze gebouwen zijn vandaag de dag toe aan grondige renovatie of de sloophamer. Duurzaamheid was in de bouwwereld van de wederopbouw geen issue. De kunst in deze gebouwen dreigt geheel te verdwijnen. Om een overzicht te behouden heeft het ICN (Instituut Collectie Nederland) het initiatief genomen om een databank van de wederopbouw kunst op te zetten.
De motivatie en de opzet hiervan werd door Simone Vermaat van het ICN toegelicht.

Het werk van Bernd Trasbergen uit de lopende tentoonstelling ?Berlin? is gebaseerd op de architectuur en de toegepaste kunst uit de wederopbouw periode. Het is een concreet voorbeeld van de wederzijdse beïnvloeding van architectuur en beeldende kunst.
Terug naar archief
EINDEJAARSBORREL
12 december was tevens het laatste architectencafe van 2007. Dit wordt tevens een borrelende afsluiting van de activiteiten van 2007. Het Zeeuwse Gezicht, BNA Kring Zeeland en het CBK Zeeland keken alvast samen vooruit naar het jaarprogramma van 2008.Locatie: CBK Zeeland, Balans 17 in Middelburg.
Aanvang: 17u00.