Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Ben Sleeuwenhoek en Bernd Trasberger

TENTOONSTELLING EN OPENING:
Tentoonstelling
Sinds een jaar heeft de schilder Ben Sleeuwenhoek een tijdelijk atelier in Berlijn. De kunstenaarsmetropool Berlijn met 23.000 kunstenaars en honderden galerieën biedt hem veel nieuwe mogelijkheden. Schilderijen, collages en gouaches gemaakt in Berlijn worden van 4 november t/m 14 december bij CBK Zeeland getoond.

De Berlijnse kunstenaar Bernd Trasberger is uitgenodigd om zijn ruimtelijke werk samen met Ben Sleeuwenhoek te exposeren. Bernd Trasberger vindt zijn inspiratie in de modernistische vormentaal van de Berlijnse architectuur uit de jaren zestig en zeventig.

Opening 4 november

De opening vond plaats op zondag 4 november van 14u30 tot 17u00. Drs. Ferdinand Dorsman, cultureel attachee van de Nederlandse Ambassade in Berlijn opent de tentoonstelling.
LEZINGEN BIJ DE TENTOONSTELLING:

Lezing 'Kunstmetropool Berlijn'
Op woensdagavond 14 november om 20u00 houdt drs. Jurriaan Benschop, schrijver en tentoonstellingsmaker, een lezing over 'Kunstmetropool Berlijn'. Meer informatie.

Lezing 'Mondialisering en interculturatie binnen de kunstwereld'

Op donderdagavond 22 november om 20u00 houdt prof.dr. Kitty Zijlmans van de Universiteit Leiden een lezing over de 'Mondialisering en interculturatie binnen de kunstwereld'. Meer infomatie.

De lezingen worden gehouden in de filmzaal van de Provincie Zeeland. Abdij 8 in Middelburg.
Ontvangst vanaf 19u30 met koffie/thee. Na de lezing - van 20u00 tot 21u30 - kan bij het CBK Zeeland,
Balans 17, onder het genot van een drankje worden nagepraat en kan de tentoonstelling worden bekeken.

Vooraf reserveren: info@cbkzeeland.nl of 0118-611443.
De toegang is gratis.