Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibboekje 144

Oorschelp - een prozagedicht van Jan Lauwereyns.
Geïsoleerd in West Wing 2 zit een zekere Lucas, professor Bos (of Vos?), een wetenschapper, een expat in Japan. Hij hoort dingen: zijn geweten, bizarre geluiden, twijfelachtige hypothesen, tekenen van onze tijd, het dwangmatig verlangen naar kennis, het ratelen van cicaden, het ruisen van de zee.
In het midden van zijn gedachten doet zich een muis voor. Auriculosaurus blijkt genetisch veranderd te zijn, en draagt een opmerkelijke vracht op de rug. Het vreemde schepsel is verdwaald in het labyrint van de gloednieuwe campus. Kan Lucas Vos de arme muis redden?
Oorschelp is een lichtjes psychotisch prozagedicht van Jan Lauwereyns, met tekeningen van Bart Baele. De samenwerking verdubbelt en verscherpt het wanhopige zoeken naar een weg uit het doolhof. Oorschelp biedt een renga van wilde grassen: visuele puzzels en ongerichte gedachten in een symptomatisch idioom, met weinig woorden, hoekige zinnen, lukrake sprongen. De biotoop bij uitstek voor onverwachte veldbloemen.
Dichter, wetenschapper en expat Jan Lauwereyns (1969) legt zich toe op de wisselwerking en kruisbestuiving tussen vakgebieden, levenswijzen en schrijfvormen. Hij publiceerde onder andere de roman Monkey business en het essay Splash. Zijn dichtbundel Hemelsblauw werd in 2012 bekroond met de VSB Poëzieprijs.
Kunstenaar Bart Baele (1969) schildert, schrijft, tekent en fotografeert, diep in de nacht, als een hedendaagse Kamo-no-Chomei, in zelfgekozen afzondering ergens In Flanders Fields. Hij publiceerde onder andere Alte Meister (Druksel, 2013) en wordt vertegenwoordigd door Galerie Polaris in Parijs.
 
Terug naar Archief