Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibboekje 141

Schrijver en muzikant Nyk de Vries (1971) werd geboren in Friesland, studeerde geschiedenis in Groningen en woont en werkt thans in Amsterdam.
Tot op heden publiceerde hij twee romans, Rozijnkonijn en Prospero, en twee bundels met prozagedichten: Motorman en 39 andere prozagedichten en De dingen gebeuren omdat ze rijmen. Die laatste bundel werd in 2013 genomineerd voor de J.C. Bloem-poëzieprijs.
In 2010 werd hem door de provincie Groningen het Belcampo Stipendium toegekend, wat resulteerde in de bibliofiele bundel Per ongeluk reed ik naar het zuiden.
De Vries treedt regelmatig op en staat bekend om zijn indringende voordracht. Hij was onder meer te beluisteren op festivals als Oerol, Crossing Border, Wintertuin en Poetry International.
Meer informatie over Nyk de Vries kunt u vinden op www.nykdev.nl.

Op 16 mei aanstaande zal Nyk de Vries in Middelburg een optreden verzorgen, tezamen met saxofonist René Everts. Uiteraard zal de tekst van Glans een belangrijke rol spelen tijdens de voordracht. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
Donderdag 16 mei
Aanvangstijd: 16.50
Locatie: Revolution 100.000.000.000 etc Gallery, Lange Noordstraat 41, 4331 CB, Middelburg.

Met Glans schreef Nyk de Vries een verrassend verhaal over vriendschap en zijn tijd als medewerker bij de Ikea te Groningen.