Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibboekje 117

Sinds 2000 werkt beeldend kunstenaar Teja van Hoften aan een encyclopedie van haar lichaam, een serie boeken waarbij zij haar lichaam telkens op een andere manier in kaart brengt. Deze topografie vertelt niet alleen iets over haar zelf, maar ook over haar relatie met de wereld.

Lees hier wat BN/De Stem over 'Onderweg' schreef
Terug naar Archief
Speciaal voor de Slibreeks maakte zij Onderweg, een reis waarbij men een route volgt vanaf haar rechterteen diagonaal over haar lichaam, via de linkerarm eindigend in haar rechtermondhoek en daar verdwijnend in de binnenkant van haar hoofd, waar zij u welkom zal heten. Behalve een reis in de zin van verplaatsing, is het ook een reis in de tijd; vergankelijkheid wordt zichtbaar in details van de huid.
De presentatie vond plaats op vrijdag 2 juni 2006 om 16.00 uur in De DRUKKERY, Markt 51 te Middelburg. De aanwezigen werden verrast door Paul van Capelleveens uiteenzetting over het kunstenaarsboek. Paul is conservator Moderne collectie van Museum Meermanno en gebiedsdeskundige boek- en bibliotheekwetenschap van de Koninklijke Bibliotheek, waar hij ook Beheerder van de Koopmancollectie is.

Klik hier om de toespraak van Paul van Capelleveen te lezen
Tevens is er een serie etsen van teja te zien met de titel ecce homo (zie hier de mens). In deze etsen laat zij de belangrijkste organen van ons lichaam zien samengesteld met plantenmateriaal, waarmee zij duidelijk wil maken dat mensen ook onderdeel zijn van de natuur en volgens dezelfde wetten groeien en functioneren. In details ligt de hele wereld besloten, maar het is ook eenvoudig om te draaien en in het landschap het microscopische binnenste van het eigen lijf te ontdekken. Dit werk is tot en met 7 juli te bezichtigen.

Prijs per boekje ? 9,00
Abonnement (4 boekjes) ? 24,00


klik hier om te bestellen
info
info@cbkzeeland.nl of 0118-611443