Ga direct naar inhoud
Ook de nieuwsbrief van CBK Zeeland ontvangen? Schrijf je in!

Slibboekje 125

Terug naar Archief

Het krieken van Sepia van Miek Zwamborn

Op zondag 7 september werd in de Willem3 in Vlissingen een expositie geopend met het werk van Miek Zwamborn. Tijdens deze opening presenteerde de redactie van de Slibreeks het nieuw uit te komen boekje HET KRIEKEN VAN SEPIA van Miek Zwamborn.
Miek Zwamborn is schrijfster, beeldend kunstenaar en sluiswachter te IJmuiden.
Zij studeerde aan de Rietveld Academie en exposeert haar beeldende kunst regelmatig in allerlei galeries.
Zij schreef een aantal uitzonderlijke nautische boeken. Oploper (2000) is het logboek van haar verblijf van een half jaar tussen 200 mannelijke bemanningsleden op een reusachtig werkeiland, dat zich verplaatst van Angola naar de Golf van Mexico. Vallend hout(2004) is het ingetogen verhaal over een tuin die door twee mensen wordt onderhouden. In de Stromende regen zorgen zij elk op hun manier voor het groen.
In de loop van dit jaar verbleef Miek Zwamborn enkele maanden in het kunstenaarscentrum De Willem3. Zij deed onderzoek naar de taal die met de ondergang van windschepen is verdwenen. Vanuit scheepsmodellen, logboeken, equipagelijsten en monsterrollen onstond een bundel over zinken. In Het krieken van sepia komen de verdronken woorden bovendrijven, staat een doornatte taal uit te lekken op de kade. Een en ander wordt verlucht met beelden in zwart/wit en kleur die eveneens van haar zijn.

Bestellen

Op dit moment kost een slibboekje ? 9,-. U kunt deze boekjes bestellen door een email te sturen naar slibreeks@cbkzeeland.nl of door te bestellen via onze e-shop.

Het is ook mogelijk u te abonneren op de Slibreeks: een abonnement kost ? 24,- waarmee u per jaar 4 slibboekjes ontvangt. Natuurlijk is het ook mogelijk om iemand een abonnement cadeau te doen.